Една от звездите на Локомотив Пловдив може да заиграе в чужбина. Става въпрос за халфа Дани Кики, който направи много силна есен с черно-белия екип и това може да му позволи да излезе навън, преди да навърши 29 години. 

"Симеон Райков напусна още декември, Георги Вълчев също се разбрахме. За Дани Кики има оферта от чужбина, но този отбор знае какъв е редът да бъде поискан. Ако си стиснем ръцете и се разберем, Дани Кики ще заиграе в чужбина и сигурно ще взима повече пари." 

"Дали ще е по-добре за него, не знам, вече бъдещето ще покаже. Но аз не съм от хората, които спират футболистите. Ако дойде добра оферта за клуба, ще пусна всеки футболист, никого няма да спирам", заяви наставникът на "железничарите" Едуард Ераносян преди първата тренировка на отбора за годината. 

В последните седмици се заговори за интерес от чужбина и към младата надежда Ияд Хамуд, който дебютира за отбора на 15 години в дербито с Ботев. Но според специалиста, той няма да бъде пускан толкова млад навън. 

"Ияд Хамуд пътува с нас за Турция, не е нормално и сериозно при всяка покана да пътува като циркова мечка. Съгласете се, че от Мидълзбро сега е офертата, след седмица ще е от Арсенал, след седмица не знам от къде и няма да е нормално да го пускаме къде ли не за по една седмица, та да го харесат. Това не е добре и за него." 

"Малко го пресилихме и него, само на 15 години. Почнаха да се правят интервюта с него, с майка му, с баща му. Не мисля, че всяко дете на 15 години може да издържи на напрежението, което е върху него след мача с Ботев. Затова и последните мачове от полусезона не го пускахме. Мисля, че има бъдеще, дано думите ми се окажат верни", заяви Едо. 

Той разкри и какви цели си поставя за предстоящия пролетен дял на шампионата. Според него най-важно ще е привържениците да се завърнат на стадиона и точно това ще преследва той. 

"Лично никога не съм си поставял повече цели, освен това, да върнем хората на стадиона. Колкото повече фенове има на трибуните, толкова по-добра е оценка за работата ни. Бих се радвал, ако тук на "Лаута" всеки мач има толкова хора, колкото имаше на мача с Ботев." 

"Ако това се случи, значи отборът върви напред, значи имаме достатъчно точки. И за да не говорим за цели и класиране, това ще означава и че сме по-напред в класирането, отколкото сме сега", сподели Ераносян и говори за това какви са очакванията му за мача с Лудогорец за Купата на България през април. 

"Всеки може да си мечтае за Купата, няма треньор, който да си мечтае да падне или да падне с малко. Затова във всеки мач под мое ръководство ще играем за победа, независимо от турнира."

"Нека все пак сме реалисти и този мач за Купата не трябва да ни е фикс-идея, защото Лудогорец е фаворит. Пожелавам им успех срещу Копенхаген, това е само добре за българския футбол, вдигат рейтинга на родните тимове", заяви Едо и пак се върна на подготовката през януари и февруари.  

"Няма как да си подготвяме отбора по начин, по който да не сме на 100, а на 50% за първите мачове. Но ще направим всичко възможно отборът да изглежда добре още в началото. Имаме 6-7 мача за влизане в първата шестица, ако не сме добре подготвени в тях, няма как да играем в нея", сподели Ераносян и накрая разкри дали и помощникът му Александър Тунчев ще се връща на терена като футболист. 

"Александър Тунчев доскоро беше състезател, сега е в треньорския щаб. Той ще тренира с футболистите, но това не означава, че ще играе. Аз също ще тренирам с тях. Не е лесно в този етап на годината не е лесно да се намерят играчи в центъра на защитата. Радостното е, че Павел Виданов остава при нас още една година. Ще се подсилим още в тази зона", завърши треньорът на Локомотив.