Още един шампион с Локомотив Пловдив е в състава на отбора за този сезон. Това е македонецът Роберт Петров, който беше представен от наставника Едуард Ераносян. Той се присъединява към Кирил Котев, Мартин Камбуров и Ванчо Траянов, които са триумфирали с титлата през 2004 г.

"Засега официално Гийерме Шоко е подписал договор с нашия отбор, Роберт Петров се връща в Локомотив. Ще има още 1-2 нови попълнения, но те ще дойдат през седмицата и тогава ще ги съобщим. Групата ни е от 21 футболисти с двама или трима вратари", сподели Ераносян на първата тренировка на отбора за 2017 г.

"Не ме питайте на какви постове и какви играчи - българи или чужденци - искаме. Надявам се само да подсилят отбора. Но докато не дойдат на стадиона и не подпишат договор, няма да спекулираме. Определено може да освободим играчи, защото искам групата да е 21 футболисти." 

"Евентуално има възможност само да освободим един от футболистите и да привлечем един нов чужденец. Селекцията я правим с оглед на това, да имаме по-силен отбор и да имаме по двама равностойни играчи на всеки един пост", коментира Едо и разкри каква е стратегията му при селекцията. 

"Тук заварих положение, при което имаме по 3-4 човека на един пост, а имаше, да речем, само един ляв бек. И пак десен бек имаше само. Та затова трябваше на края на полусезона да преквалифицирам офанзивен играч като Веско Марчев на десен бек, защото нямахме хора в тази зона. Стремя се максимално да направя отбора конкурентоспособен." 

"Затова не се учудвайте, че връщам Роберт Петров, макар че е на 38 години. Мнозина си мислят, че си вкарвам автогол, но аз съм убеден, че не е така. Да не забравяме, че Мартин Камбуров е на 36 години, Ванчо Траянов на 39. Във футбола няма млади и стари, а можещи и неможещи. Не забравяйте, че един Ияд Хамуд е на 15 години", сподели още Ераносян. 

След това разкри и плановете за зимната подготовка на отбора си.  

"От днес до неделя сме в Пловдив, всеки ден ще се тренира от 14:00 часа. В неделя заминаваме за Турция с полет през Истанбул и ще бъдем в Алания. До 9 февруари ще бъдем там и ще изиграем 6 контролни срещи." 

"Ще направим два лагера в Турция, като ще сменим два хотела там, за да е по-разнообразно за футболистите. Първият от тях ще е 13-14 дни, а вторият 11. Прибираме се в България на 10 февруари, преди началото на полусезона няма да имаме друга контрола." 

"След като се приберем в Пловдив се надяваме да е готов тренировъчният ни терен, който толкова много време пазихме. След това ще се подготвяме ежедневно на нашата база", сподели Ераносян.