Един български футболист прави фурор от началото на сезона в Първа лига. Това е централният нападател на Левски Станислав Костов, който с изявите си със синия екип си заслужи и първа повиквателна за националния отбор. 

Бившият футболист на Пирин има 13 гола от старта на кампанията и е топреализатор на първенството, заедно с головата машина на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Той разкри, че иска да повтори формата си от Левски и в състава на "лъвовете", в който усещал сплотения колектив.

"Чувствам се добре, прекрасно. Амбицира ме тази повиквателна, защото е голяма чест да облечеш националната фланелка. Дали е било логично да получа повиквателна, не знам. Въпросът е, че щом съм си свършил работата сега в Левски, това ме прави щастлив и просто всичко започва наново." 

"Говорихме с Петър Хубчев, казахме си нормалните неща, няма да ги разкривам какво ми е казал той. Надявам се да покажа хладнокръвието от Левски и в националния отбор. Първо трябва да играя, ако получа шанс от господин Хубчев, всичко ще си зависи от мен." 

"Страхотно е в националния отбор, момчетата се държат много добре. Всички са много добри с мен. Бях чувал само за този колектив, но сега вече го усещам, така че това е страхотно. Нормално се превключва от клубен футбол към национален", заяви Станислав Костов.