Новото попълнение на ЦСКА Роналд Алберг не скри, че има сериозни амбиции, включващи спечелване на титлата в Първа лига. При пристигането си в София, холандецът сподели на Летището, че е щастлив от трансфера си на „Армията“ и добави, че е в добро кондиционно състояние.

Алберг идва в събота и започва да тренира с ЦСКА

„Честно казано ЦСКА ме следи от доста време. Щастлив съм, че вече всичко е официално финализирано. Щастлив съм, че съм тук. Искам да спечеля шампионата тази година“, започна Алберг.

„Аз исках да се върна в Европа, а те ми дадоха тази възможност. Щастлив съм. Знам много добри неща за клуба. Треньорът е добър, феновете са прекрасни, затова съм радостен и искам да взема титлата“, допълни холандецът.

„Говорих с Мисиджан и Лукоки от Лудогорец преди да взема решението си. Те ми споделиха, че ЦСКА е добър клуб. Мисля, че ЦСКА може да спечели шампионата“.

Роланд Алберг

източник: Валентин Грънчаров

„Аз казах на Мисиджан, че Лудогорец ще има сериозни затруднения да вземе титлата, защото тази година това ще стори ЦСКА“.

Запитан за впечатленията му от новия му клуб, Алберг обясни: „Играят добър футбол, имат страхотни фенове. Трябва да работим усърдно всеки ден, аз започвам тренировки в края на седмицата“.

Роланд Алберг

източник: Валентин Грънчаров

Що се касае до несигурността около участието на „червените“ в европейските клубни турнири, Алберг сподели: „Има много истории. Но първо трябва да се класираме за Шампионата лига. Надявам се да играем в турнира на богатите“

„В САЩ шампионатът свърши наскоро, така че съм в добро състояние. Готов съм за игра“.

„Не съм имал проблеми с никого от предишния ми клуб“, каза за финал офанзивният футболист. 

Алберг подписа с „армейците“ за 2 години, като контрактът му ще влезе в сила от 1 януари 2018 година. За последно той игра за американския Финалделфия Юнион, където през последната кампания записа 53 мача и 16 гола.