Новият централен нападател на вицешампиона в Първа лига ЦСКА – Тони Уот, стартира футболният си път в скромния шотландски Еърдриониънс. Скромният футболен отбор, който се намира недалеч от Глазгоу е домът на нападателя в първите си години, след което преминава в юношеските формации на гранда от Острова – Селтик.

Вкарвал на Барса в ШЛ подписа с ЦСКА

Именно „детелините” са клубът на сърцето на Уот, който обаче е бил на прага до подпис с големия съперник на „зелено-белите” Глазгоу Рейнджърс, признава Уот пред Scotsman.

Въпреки това тогавашният мениджър в школата на Рейнджърс не харесва изявите на стрелеца, чийто проби в отбора продължават… един ден. По-късно той е закупен от Селтик, където вкарва един от най-грандиозните попадения в новата история на отбора, когато „детелините” побеждават Барселона с 2:1 в Шампионската лига.

„Отидох в Рейнджърс, но нещата не проработиха. Шефът на академията ме хареса и ме покани, но треньорът усещаше, че не съм техният човек. Не мисля, че причината беше, че съм фен на Селтик. Наясно съм, че на едната ми тренировка не показах това, което се очакваше от мен”, коментира Тони Уот пред медиите в Шотландия.

„По това време бях в Еърдри и те позволяваха на техните футболисти да карат проби в други отбори. След това заминах за Ливърпул за няколко дни, след което последва трансфера ми в Селтик”, коментира още нападателят на „червените”.

На 27-и май пък в официалния сайт на ЦСКА се появи снимка, на която Тони Уот позира с шалче на отбора, обявявайки официално трансфера му на „Българска армия”.