Ремонтът на стадион „Ивайло” започва, за да бъдат изпълнени изискванията на Лицензионната комисия на БФС, съобщи президентът на клуба и зам.-кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Предстои пълен ремонт на съблекалните, както и дооформане на вип зоната, но големият въпрос е кога ще бъде реализиран и завършен проектът от ММС за изграждане на осветлението.

Ако не бъде готов стадионът за началото на първенството, Етър” е заявил в БФС градския стадион в Ловеч, който да приеме домакинствата в първите кръгове.

Преди първата тренировка проф. Георги Камарашев влезе заедно със Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев и старши треньора Станислав Генчев в съблекалнята, където разговаря с футболистите и им пожела успех в елита.

Етър ще бъде готов за елита в организационен план, но нещата ще стават поетапно. В момента извършваме оглед за ремонт на съблекалните и тоалетните на стадиона, с вип зоната вариантът е по-компромисен. Ще направим пълен ремонт на двете съблекални, вложената сума ще бъде 70 000 лв.

Имаме обаче и резервен вариант. Днес подписваме договор със стадиона в Ловеч, за да изпълним условията за лицензиране. Имаме готовност, ако не бъдем до 15 юли готови, най-вече с осветлението, първите мачове да играем в Ловеч. По отношение на осветлението имаме уверението на спортния министър, че министерството ще поеме финансовата и организационната страна по изграждане на осветлението. Срокът сега не можа да кажа, но днес имахме наш представител в министерството и като се върнат, ще имам пълна яснота.

Предизвикателството Първа лига във финансов аспект е голямо. Имаме уверение на кмета г-н Панов, че общината ще поеме още по-сериозен финансов ангажимент към клуба, водят се преговори и със спонсори. Надявам се местният бизнес да се обедини и да подпомага финансово Етър. Има такива наченки, чухте призива и на г-н Згурев, местният бизнес ще се отзове. Етър ще започне първенството спокойно във финансово отношение.

В съблекалнята казах на футболистите, че пред тях е големият шанс, по-точно в техните крака, да се реализират в Първа лига, дори и в по-големи отбори. „Етър” ще гони стабилно представяне и да се утвърди като добър отбор в елита”, коментира президентът на клуба проф. Камарашев.