Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов разкри, че нов бразилски футболист ще започне подготовка с отбора от утре.

„Работи се активно по селекцията. Имаме вече договорка с нови футболисти, които всеки момент ще бъдат приключени нещата и едва след това ще бъдат обявени“, коментира Стоилов.

„Ще се наложи да се разделим с някои момчетата. Това нещо е нормално във футбола и не трябва да се правят трагедии. Гледаме най-доброто за ЦСКА и с оглед това, че няма да има втори отбор ще им бъде даден шанс да се развиват на друго място. Постигнали сме договорка с Дунав Русе за Александър Конов и Красимир Станове. С Етър Велико Търново също е постигната договорка за Румен Руменов. В момента се работи за други футболисти, които да могат да отидат да играят другаде.“

Белчев: Чакаме решението за евротурнирите и тогава ще правим планове

„Утре ще направи първа тренировка един футболист, от чужбина е. Мога да кажа, че е бразилец. До края на седмицата преди заминаването за Австрия се очаква да бъде окомплектован отбора и да бъдат всички на линия, както и националите, на които старши треньорът даде по-голяма почивка“, добави главният мениджър на ЦСКА.

„В Австрия лагерът е от 17 до 25, като имаме три контроли на 18, 21 и 24. До два дни ще станат ясни имената на противниците, срещу които ще играем там.“

ЦСКА се раздели с основен играч

„Договорът на Руи Педро изтича. Имаше опция той да бъде продължен с още една година, но тя няма да бъде използвана. Има и други играчи, които ще бъдат или продадени, или и с тях ще се процедира по същия начин“, каза още Стойчо Стоилов.