Лудогорец спечели дербито срещу ЦСКА от 13-ия кръг на Първа Лига и продължава гонитбата с Левски на върха в класирането. Разградчани спечелиха с 2:1 домакинството си над „червените“, което се игра на „Лудогорец Арена“. Лудогорец надигра тотално своя съперник, а гостите стигнаха до своя гол едва в добавеното време на мача с втория си точен удар във вратата на Стоянов. Това е първи гол за ЦСКА в Разград в шампионатен мач.

Рубен Пинто отправи далчен удар в 5-та минута. Шутът на португалския халф бе от сериозна дистанция и не затрудни Владислав Стоянов, който спаси без особени проблеми.

Клаудиу Кешеру отправи далечен удар от фаул в 12-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Георги Китанов. 

Лудогорец поведе в 28-та минута, когато Вандерсон с много хубав удар от дистанция изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Георги Китанов.

Лудогорец направи невероятен пропуск в 34-та минута, когато Вандерсон намери с много добър пас Клаудиу Кешеру в наказателното поле на ЦСКА, а той стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Георги Китанов и излезе в аут.

Давид Симао центрира опасно в наказателното поле на Лудогорец в 35-та минута, но никой не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Гостите изпуснаха да изравнят резултата в заключителните секунди на първото полувреме. Диого Виана центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Густаво Кулма стреля с глава, но неточно в аут.

„Червените“ можеха да се върнат в мача в 50-та минута, когато Натанаел допусна много груба грешка в наказателното поле на Лудогорец, Пластун не посмя да спре Десподов, но той си поведе дълго топката и Владислав Стоянов я улови.

Многоходова атака на Лудогорец в 56-та минута бе завършена с удар на Натанаел, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Китанов

Лудогорец удвои своята преднина в 62-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА, Козмин Моци засече топката с глава, Георги Китанов не успя да се намеси добре и изби топката във вратата си.

Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Рафаел Перес бе изгонен за втори жълт картон в 71-та минута за нарушение срещу Клаудиу Кешеру.

Лудогорец можеше да вкара трети гол в 79-та минута, когато Марселиньо бе потърсен с дълъг пас в наказателното поле на гостите, но бразилецът не успя да овладее топката, въпреки че бе сам срещу Китанов.

ЦСКА организира добра атака в 82-та минута, когато Густаво Кулма центрира в наказателното поле на Лудогорец, след което Давид Симао стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата. 

Кирил Десподов бе близо до това да върне интригата в мача в 85-та минута, когато сви топката, а Лукас Саша за малко не си отбеляза автогол, кълбото срещна десния стълб на вратата на Владислав Стоянов.

ЦСКА успя да върне един гол във втората минута на добавеното време на срещата. Антон Недялков центрира в наказателното поле на Лудогорец, Козмин Моци не успя да изби добре топката. Густаво Кулма стреля от границата на наказателното поле, топката се отби в десния стълб на вратата на Владислав Стоянов и влетя в мрежата му.

Лудогорец събра актив от 31 точки, колкото има и лидерът Левски. Разградчани обаче са с мач по-малко. ЦСКА е пети с 21 точки. 

Лудогорец: 21. Владислав Стоянов – 6. Натанаел, 32. Игор Пластун, 27. Козмин Моци, 4. Сисиньо - 8. Лукас Саша, 18. Светослав Дяков - 22. Джонатан Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон - 28. Клаудиу Кешеру

ЦСКА: 12. Георги Китанов - 11. Станислав Манолев, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Рафаел Перес, 3. Антон Недялков - 6. Рубен Пинто, 20. Петрус Бумал – 7. Диого Виана, 17. Давид Симао, 10. Арсенио Нунеш – 26. Густаво Кулма