Футболният агент Николай Жейнов разкри причината за пропадането на трансфера на Матиа Курьор в ЦСКА-София. Мениджърът бе гост в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, e което говори за трансферния прозорец, който в България официално бе азкрит днес.

Курьор бе спряган за сигурно ново попълнение на „червените“ и дори изгледа един от мачовете на тима на стадион „Българска армия“.

„Хванахме точно период, в който ЦСКА смени треньора. Имахме уверение от ръководството на клуба, че ще направим трансферер. Постигнахме съгласие, но в последствие треньорът се отказа. Уважавам неговото мнение, но нищо не можем да направим. Имах договорка с хора от ръководството и имахме зелена светлина“, коментира Жейнов.

Веднаха след пропадането на сделката се заговори, че Курьор може да акостира в Левски, но и там до трансфер не се стигна, а в крайна сметка националът от Мартиника подписа с Локомотив Горна Оряховица. Жейнов разкри, че реално интерес към Курьор от Левски не е имало.

„След като не те искат, няма как да подпишеш договор. Лично за мен, за да се осъществи такъв трансфер, трябва да те искат от клуба и да бъде такова и желанието на футболиста“, каза още футболният агент.