Наставникът на Ботев Николай Киров разкри детайлите, довели до поражението от Берое с 1:2, при положение, че "жълто-черните" откриха резултата в 78-та минута. Според него, всичко е дошло от загубата на концентрация в последните минути.

"Загубата на концентрация в защита ни повлия. Знаехме, че Берое играе добре с глава. Изгубихме концентрация в самия край, а когато това се случи, инкасираш головете. Точно това беше най-важното - 90 минути да запазим спокойствие в крайната защита. Не се справихе в две директни топки и ни вкараха."

"Основният ни проблем беше, че когато ни се наложи да правим смени, не можахме да продължим да играем по същия начин, както преди това", заяви Киров пред DIEMA SPORT и с върна на проблема с късата резервна скамейка, тъй като в този мач пловдивчани бяха само с шестима на пейката, предимно юноши.

"Коментирахме проблема с късата резервна скамейка, липсва конкуренция на 2/3 от постовете. Още в 4-ия кръг не можем да си запълним групата. Всеки двубой ще е така и когато напреднат мачовете, ще ни е още по-тежко."

"Говорих няколко пъти с шефовете, трябва да предприемем действия, защото и пазарът вече е в края си. Днес на скамейката имахме само юноши. С тях ще ни е трудно срещу силни отбори като Берое, няма как да играем само с 11 души цял сезон", завърши Киров.