Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров коментира нулевото равенство с Локомотив Пловдив от дербито на 23-ия кръг в Първа лига. Наставникът на “канарчетата” заяви, че единоборствата са преобладавали в днешния двубой и също така потвърди думите на Бруно Акрапович, че резултатът е напълно реален.

Дербито на Пловдив този път бе футболно мракобесие

“Равенството е реално. На фона на показаното на терена абсолютно закономерно равенство. Не се получи атрактивен мач. Повече борба, повече единоборства. Може би времето и терена предразположиха за такъв тип игра”, коментира Киров.

“И двата отбора заложиха на сигурността. Гледаха да не сгрешат повече, отколкото да сътворят нещо атрактивно в атака. При този тип мачове един ранен гол отваря мача. Когато резултатът върви 0:0, всеки се притеснява да не сгреши и мисля, че затова се получи такъв двубой”, допълни той.

Акрапович след ремито с Ботев: Резултатът е реален

“Днес заложихме на скоростта в атаката. Във всеки един мач ще търсим различни варианти в атака, докато нещата не се получат. Липсваха ни по-добри взаимодействия в последните 30 метра. Там на няколко пъти избързвахме, а бяхме на добра позиция. Иначе като разигравания и търсения на пространства, го правехме. В защита допускахме малко грешки, което е добре”, каза още наставникът на “жълто-черните”.

“След две загуби трудно се влиза в дерби. И на това можем да отдадем известната скованост при състезателите. След период, в който сме направили две загуби, постепенно ще се случат нещата. Въпросът е да печелим точки от тук нататък, за да влезем в шестицата. Докато теоретично всичко не е ясно, съществуват съмнения. Всичко може да се случи”, завърши той.