Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович коментира, че нулевото реми с Ботев в дербито на 23-ия кръг на Първа лига е било закономерно. Специалистът анализира развоя на мача, като добави, че „смърфовете“ са се постарали да неутрализират силните играчи на „канарачетата“.

„Мисля, че резултатът е реален. Момчетата играха добър и интересен футбол, борихме се и напред, и отзад. Опитахме се да неутрализираме добрите играчи на Ботев. Направихме и няколко положения, но според мен резултатът е реален. Публиката е доволна и всички видяха, че се борим“, започна Арапович.

„Казах им на момчетата да неутрализираме силните играчи на Ботев, да няма пространства за движение и момчетата се справиха добре. Има фази, в които трябваше да стоим по-добре, но до голяма степен съм доволен“.

„Муса ще се върне следващия мач. Доволни сме от Янко, докато бе в игра“.

„Тези трима футболисти (Аралица, Марчев и Бакалов) имат качество да минават от фаза във фаза и това трябва да става на пълен спринт“.

„Имахме в осмата минута положение на Езе с глава, имахме ситуация в наказателното поле, трябва да видя дали бе дузпа. В завършващата фаза можеше да отбележим гол, ако имахме късмет. Това, което направихме бе качествено“, добави специалистът.

„Мисля, че в тези три мача незаслужено загубихме точки. Можехме да победим. Всички играчи дават максимума, нека продължим така. Надявам се всички да са на линия, за да бъдем и по-добре“, коментира за финал Акрапович.