Вратарят на България Николай Михайлов похвали тима за спечелената точка при визитата на Косово в европейска квалификация от група А. Двубоят в Прищина приключи при резултат 1:1, което е второ поредно равенство  за тима на Петър Хубчев от два мача.

Михайлов призна, че тимът е бил леко разколебан след новините от сутринта, когато в медиите се появиха спекулации за смяната на селекционера Петър Хубчев, за когото се писа, че ще поеме Левски.

„Не е сериозно аз да коментирам тези неща за националния отбор и Левски. Ако има нещо, Левски и националния отбор ще се разберат. Не е приятно дадени медии да публикуват такива неща в деня на мача. Има го във футбола, има го и в България. Явно такава е действителността. Важното е, че успяхме да се съберем. Казах го преди първия мач, казвам го и сега, че се гордея с този отбор”, коментира Михайлов.

Работата ми е да спасявам положения. Поуморихме се през второто полувреме и дадохме инициативата. Косово ще затрудни доста отбори в нашата група. През първото полувреме играхме много добре. Най-важното е  да бъдем здрави. Пожелавам успех на момчетата в клубовете и да се върнем още по-силни през юни. Нормално е, имаме млади момчета, които влязоха през второто полувреме. За това сме по-опитните, за да ги успокояваме. Опитах се да го направя през второто полувреме. Косово представи доста добър футбол. Нека гледаме реално на нещата и да крачим крачка по крачка. Всеки отбор след Англия може да вземе точки. Борим се мач за мач”, каза още Ники Михайлов.

„Тежък мач за нас. Първото полувреме беше добро, както беше и с Черна гора. През второто отстъпихме пред техния натиск. При гола техният футболист влезе навътре и би в далечния ъгъл. Просто нямаше как да тръгна по-рано.”

„Аз не съм човекът, който трябва да коментира мача. В отбора има потенциал, вижда се. Играем като едно голямо семейство. Нямахме толкова много положения, а след 60-ата минута отпаднахме физически.”

„Към момента сме втори в групата. Предстоят твърде много мачове. От всеки мач трябва да извличаме максимален брой точки.”

„Не е приятно в деня на мача да излизат такива информации (визира случая с Хубчев - б.р.). Не съм човекът, който трябва да коментира. Радващото е, че успяхме да отговорим на борбата и упоритостта на косоварите.”