Новият старши треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро сподели своите впечатления след няколко дни работа в клуба.

Той заяви, че все още опознава обстановката и играчите, но вярва, че до първия мач ще успее да подготви достатъчно добре отбора. "Тук сме само от три дни, щастлив съм. Не е прекалено топло, терените са добри. Работим усилено, надявам се и успешно, но човек никога не може да бъде сигурен. Да бъда честен, не знаех много за ЦСКА преди да дойда. Не следях българския футбол, което мисля, че е нормално. Знаех това, което всеки знае в Европа - че ЦСКА е клуб с големи традиции, с голяма история. Дочух нещо за този "убиец на гиганти" срещу Ливърпул и т.н. Не знаех кога година точно, но го имам запечатано в паметта си. Знам, че някои от най-големите български футболисти за всички времена са играли в ЦСКА. И знам, че това е най-големият клуб в страната, най-голямата институция", коментира Ел Маестро в интервю за официалния сайт на ЦСКА.

"Не мога да обещая резултати. Обещанията са нещо много опасно във футбола. За мен е много важно да играем интелигентно и със сърце, характер и емоция", бяха думите на наставника на "червените".

Интервюто можете да видите ТУК

"Вижте, работя всеки ден. Затова не се притеснявайте. Когато започне сезонът, ще бъда готов. Начинът, по който е играл ЦСКА през миналия сезон е добър. Бяха близо до върха дълго време. Със сигурност има някои неща, които ще опитам да променя, но това е, защото всеки треньор е различен. Всеки има различни идеи и ние ще играем по различен начин. Ще приложа моя стил на игра. Нядавам се, че ще направим първенството по-оспорвано по начин на игра. Винаги трябва да извечете най-доброто от това, с което разполагате. Последният отбор, който водих стана шампион, но чисто индивидуално нямахме необходимите умения, с каквито ЦСКА разполага. Знам, че тук трябва да доминираме повече, но като цяло харесвам компактни и концентрирани отбори, които печелят с 1:0 много пъти", каза още Нестор Ел Маестро.

"Не съм изобретател. Нищо от това, което правя не е ново. Всичко, което прилагам съм го видял някъде. Следя много различни отбори. Можеш да намериш вдъхновение на различни места. Харесвам Ювентус, но харесвам и Наполи, а те играят много различно. Можем да се учим и от двата. Харесвам Атлетико Мадрид в много аспекти, но и Реал Мадрид не играят лошо. Гледам много футбол и може да се намери вдъхновение от много места", сподели старши треньорът на ЦСКА.

"Искам същото, което искате и вие. Което искат всички. Не мисля, че трябва казвам думите, да го назова, защото е много рано. Не мога да ви отговоря след само три работни дни в клуба. От футболистите, които са играли най-много, девет или десет са тук. Със сигурност те отново ще имат заслуга за доброто представяне на отбора. Можем да очакваме няколко, но не много индивидуални промени. Може би малко по-различен стил. Колкото повече време, толкова по-добре. Смятам, че ще сме почти готови преди първия мач. Трябва да работим бързо", заяви Нестор Ел Маестро.

Колкото до предпочитанията си за предстоящото Световно първенство, Нестор Ел Маестро заяви:

"Тази година подкрепям Сърбия, защото треньор на отбора ми е приятел. Работихме заедно в Шалке за две години. Пожелавам му успех с националния отбор. Надявам се, че моите хора от националния отбор на Англия могат да постигнат нещо най-накрая. Германия - познавам някои от играчите, работил съм с тях. Германия не е моята родина, но ако се представят добре, ще се радвам за тях."