Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще поеме най-големия чешки гранд Спарта Прага. Отскоро най-титулуваният отбор в тази страна остана без треньор и се очаква до няколко дни на поста да бъде назначен именно сърбинът с английски паспорт. 

Той се е конкурирал за позицията с доказани имена в Чехия, като Павел Върба и Давид Холубек, но в крайна сметка ръководството е преценило да даде работата на млад и амбициран специалист. И се е спряло именно на Ел Маестро. 

Бившият треньор на ЦСКА и Спартак Търнава е без работа от февруари, когато изненадващо беше уволнен от "Армията". След това името му беше спрягано за австрийския гранд Аустрия Виена, където беше работил в миналото като помощник, но ръководството в крайна сметка се спря на друг вариант. 

При Спарта Прага обаче нещата изглеждат сигурни, твърдят местните медии, които се позовават на източници от ръководството. Главният коз на Ел Маестро е, че е успял да изведе Спартак Търнава до титлата в Словакия след 45-годишно прекъсване и обстановката в тази част от Европа му е добре позната. 

Чешкият колос е най-успешният тим в страната си и е дал път на редица големи имена и като футболисти, и като треньори. В момента обаче е в сянката на Виктория Пилзен и Славия Прага и затова шефовете предприемат радикални мерки.