Голямата звезда на Ботев Тодор Неделев изрази съжалението си, че пловдивчани не са могли да победят Маритимо в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата на стадион „Лазур“ завърши при 0:0, като талантът на „канарчетата“ демонстрира оптимизъм преди реванша на 3 август.

Неделев получи мускулен спазъм в края на мача, заради което бе заменен. Самият той израз надежди да е готов за игра, ако не за домакинството на ЦСКА от Първа лига, то поне за реванша срещу португалците.

„Хубаво, че не ни вкараха. Резултатът не е лош, но жалко, че не спечелихме. Но мисля че имаме големи шансове да продължим. Вкараме гол там, те трябва да вкарат два. Шансовете са големи“, започна Неделев.

„Отпред като не можем да вкараме гол. Може би липсваше бързият пас отпред. Не можахме да изненадаме Маритимо. Закономерно реми“, добави голямата звезда на пловдивчани.

„Знаехме, че ще разчитат на контраатаки и ще бъдат прибрани. За другия мач трябва да действаме по-добре и да опитаме да вкараме гол“.

„Пожелавам си да вкараме гол и да не спечелят те. Ние вкараме ли ще минем напред. Ако може и два да вкараме. Но не мис се иска да завършим 0:0“, добави още Неделев.

„Не знам дали ще ни стигнат силите за 120 минути. Знаете имаме сега мач, после с ЦСКА и след това идва реваншът“.

„Имахме нашите шансове, в такъв мач един два шанса е хубаво да ги вкараш, но се надявам в Португалия да вкараме. Не знам още какво е състоянието ми. Надявам се да съм готов, ако не за ЦСКА, поне за реванша“, коментира Неделев.

„Не отписваме мача с ЦСКА, ние почнахме със загуба, после бихме Славия. Сега излизаме за победа срещу силния отбор на ЦСКА и се надяваме да победим“, завърши Неделев.