Наставникът на Ботев Николай Киров коментира нулевото реми с Маритимо в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Специалистът заяви, че важното е, че пловдивчани не са допуснали гол при домакинството си, като отбеляза, че сега всичко зависи от неговите възпитаници.

„Както казахте – получи се тактическо надлъгване, Отборът на Маритимо е компактен в зашита и не оставя много пространства. Първото полувреме имахме няколко флангови атаки, но липсваше последният пас. Второто полувреме имахме и два завършващи удара на Вияна и Неделев, при тях можеше да вкараме и гол. В такива мачове има малко ситуации, мисля, че имаше хубави атаки, но не можахме да дадем извеждащо подаване. Може би закономерно равенство“, започна Киров в ефира на DIEMA SPORT.

„Прибързвахме малко с извеждащото подаване. В 30-ия метър трябва да сме по- хладнокръвни и точни. Но върху това се работи, все пак сме отбор в развитие и работата трябва да даде своите плодове“.

„Определено стила на Маритимо е такъв. По същия начин си проведоха контролата, която гледах. Явно това стилът им. Имаме една седмица да се подготвим, да видим слабите страни и да се възползваме когато сме гости“, добави специалистът.

„Няма какво да говорим за шансове. Сега трябва да се подготвим за мача с ЦСКА“.

„В реванша ситуациите пак ще са малко, но трябва да се подготвим. Не успяхме да вкараме, но е важно, че и не допуснахме Пак всичко зависи от нашето представяне“, добави Киров.

Следващият мач на Ботев е домакинство в Първа лига на ЦСКА. По този повод специалистът обясни:

„Нека да видим, има две леки травми, да видим кой евентуално ще отпадне и ще преценяваме в какъв формат и кои ще започнат. Ще играем на 100 процента, и в шампионата трябва да се борим на сто процента. Който и да влезе трябва да се раздава“.

„Неделев получи спазъм, утре ще разберем какво е състоянието му“, обясни Киров.

„Не мога да кажа дали играчите са били уморени. Като изгледаме мача, ще преценим дали проблемът ни е бил физически и технически”.

„Имам уверението на ръководството, че до реванша ще използваме Косоко. Все още не са финализирани нещата, знаете как е на трансферния пазар. Доколкото знам от ръководството, Косоко ще играе и срещу ЦСКА, и на реванша. Когато нещата станат официални, ще мислим за негов заместник”, коментира още старши треньорът на Ботев.