Ръководството на Фиорентина опипва почвата около един от асовете на Лудогорец. Става дума за левия бек на българския шампион Натанаел Пимента.

„Виолетовите” загубиха един куп основни играчи през това лято, като наред с тях си тръгна и купеният преди година ляв краен защитник Хървойе Милич. 28-годишният хърватин бе закупен срещу 700 хиляди евро през 2016 година, но не остави кой знае какви впечатления и вече е част от Олимпиакос.

Славия прибрал над милион евро за Петко Христов

Така лявата зона по защитата на Фиорентина се нуждае от нов човек, тъй като наставникът Стефано Пиоли разполага единствено с Макси Оливера. 25-годишният уругваец почти сигурно ще бъде новият титуляр в тази зона, но е ясно, че няма как флорентинци да изкарат цялата кампания само с него отляво.

Според „Кориере дело спорт” затова спортният директор Панталео Корвино се е заел със задачата, а на всички е ясно, че той се води тънък познавач на балканския футбол. Именно така той е стигнал до Натанаел, който има едно солидно предимство. 26-годишният играч разполага с български паспорт, което означава, че няма да заема едно от местата за чужденци в състава на „виолетовите”.

Феновете на Фиорентина скептични към трансфера на Христов

Натанаел играе в Разград от 2015 година, а договорът му ще изтече в края на идния сезон. Това го превръща в доста привлекателна опция за Фиорентина и може би в следващите дни ще има раздвижване.

По-рано през лятото Фиорентина привлече българския юношески национал Петко Христов.