Една от най-дългоочакваните битки в Първа професионална лига ще се изиграе след броени часове днес. Столичното дерби между ЦСКА и Левски е ключовият мач от програмата на 10-ия кръг. Началният час на двубоя е 16.30 и ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“.

Срещата ще може да проследите в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и на честотите на Дарик радио.

Преди сблъсъка „сините“ са лидер в класирането с 23 точки, докато „армейците“ заемат четвъртата позиция със 17.

Преди двубоя от лагера на домакините обявиха, че са наясно каква е цената успеха. Треньорът на „червените“ Едуард Йорданеску добави в свое изявление преди сблъсъка, че в подобно дерби крайният резултат може да е всякакъв.

Специалистът няма да може да разчита на Давид Симао, който е наказан за два мача. Борис Галчев пък не попадна в групата. За сметка на това Преслав Йорданов е сред избраниците на Йорданеску.

При „сините“ Хеан Деса тренира нормално, след като получи лека травма в контролата с Галатасарай. Перуанското крило ще бъде на разположение на старши-треньора на левскарите Люпко Петрович. В групата е и капитанът Веселин Минев, който имаше проблеми през седмицата. Сръбският специалист обаче няма да може да разчита на Илиан Мицански. Нападателят е с контузия и ще пропусне дербито срещу „червените“, както и следващия мач на тима от „Георги Аспарухов“ срещу Берое.

Аут за двубоя с „армейците“ е и Галин Иванов. Полузащитникът е с проблеми след контролата с Галатасарай.

Същевременно самият Петрович обясни преди битката: „Мачът с ЦСКА е нашата дипломна работа, нашият голям изпит – и за футболистите, и за нас треньорите, за всички.“

Очаква се мачът да генерира интерес и да има прилично фенско присъствие по трибуните. Заради двубоя ще има известни промени в движението в столицата

За главен съдия на дербито бе определен Ивайло Стоянов.


Може да се включите и в нашата анкета, където ви питаме „Какъв ще бъде крайният изход на мача между ЦСКА и Левски?“


В късния мач от програмата Нефтохимик посреща Славия. Срещата е от 20.00 часа на стадион „Лазур“ в Бургас. Ще може да я проследите в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и на честотите на Дарик радио.

Резултати от мачовете от петък, 14 октомври:

Черно море – Верея 2:1 (подробности може да намерите ТУК)

Пирин – Лудогорец 1:3 (подробности може да намерите ТУК)