Вече бившият футболист на ЦСКА Александър Дюлгеров коментира доста политично раздялата си с клуба, която се случи съвсем наскоро.

28-годишният благоевградчанин премина при „червените” през лятото на 2016-а и имаше периоди, когато получаваше доверие предимно под ръководството на Стамен Белчев. След идването на Нестор Ел Маестро като старши треньор минутите пред бранителя бяха силно ограничени и донякъде логично се стигна до прекратяването на договора по взаимно съгласие.

Въпреки всичко станало Дюлгеров продължава да стиска палци на бившия си тим в битката срещу Лудогорец за титлата в Първа лига.

„Какво да ви кажа? Когато двете страни имат някакви разминавания, когато седне и се говори, стана  ясно, че най-добрият вариант за футболиста и ръководството ще е аз да си тръгна. Решихме, че просто няма смисъл в момента”, обясни Дюлгеров в Благоевград, където уважи благотворителния турнир „Скаптокъп”, набиращ средства за местното родилно отделение.

„Не мога да преценя какво не ми е стигнало. Това си е решение на треньора и ръководството. Дал съм всичко от себе си. Тренирал съм на 100 процента, раздавал съм се в мачовете на 100 процента. Решението си е тяхно.”

„Просто се надявам да спре тази хегемония на Лудогорец. Стискам палци, макар вече да не съм част от ЦСКА, да се преборят и да станат шампиони. Това е моето желание.”

„Ел Маестро е добър треньор. Спрямо мен човекът винаги е бил коректен, нямам лоши впечатления от него. Треньор, който идва от Германия, е добър треньор. Може би просто му трябва малко време.”

„От мачовете до момента бих казал, че ще е трудно, но като му се даде повече време, при една добра подготовка, ще стискам палци да бъдат по-резултатни и по-уверени. Може би малко самочувствието ни липсваше в някаква степен.”

„Люпко Петрович? Нямам наблюдения върху него. Знам го като треньор в Литекс и Левски. Не сме имали допирни точки. Затова нямам мнение.”

„За момента изчаквам да минат празниците, после ще се говори къде бих могъл да заиграя. Вече имам някои насоки и места, където мога да отида. България или чужбина? Не се знае”, завърши Дюлгеров.