Десният краен защитник Фитина Омборенга е първото зимно попълнение на ЦСКА през 2019-а. Новината за трансфера съобщи руандийският ежедневник The New Times.

22-годишният футболист пристига от местния шампион АПР, който стигна до титлата през сезон 2017/2018 под ръководството на Люпко Петрович. В момента сръбският специалист е в ролята на консултант при „червените”, така че очевидно е препоръчал младия играч.

Според The New Times вчера играчът е отпътувал от своята родина и ще парафира договор за 2 години. Очакванията са това да се случи официално утре, като е възможно в контракта да залегне и клауза, улесняваща неговото удължаване.

„Да играя професионален футбол винаги е било моя мечта”, заяви Омборенга преди заминаването си от международното летище в Кигали. „Ще се трудя здраво, ще опитам да се наслаждавам на футбола с новите си съотборници и да подобря своето ниво”, закани се още младокът.

Бившият играч на СК Кийову има символичен и неособено престижен опит в европейския футбол. През сезон 2016/2017 той игра в третодивизионния словашки МФК Топвар Тополчани. Впоследствие той се върна в Руанда, за да подсили АПР, а този трансфер беше посрещнат с противоречиви чувства.

Омборенга има 22 мача за националния отбор на Руанда, като първата си повиквателна получи през 2013-а година, т.е. когато е бил едва 16-годишен. Той има и едно попадение за мъжкия тим на отечеството си.