ЦСКА победи Берое с минималното 1:0 в двубой от 36-ия кръг на Първа лига. Победното попадение дойде в 66-ата минута от Десподов. В края на двубоя Мартин Райнов получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

В 12-ата минута Бригидо не намери целта, след изпълнение на корнер в полза на Берое.

Борислав Цонев пропусна да открие резултата в 21-ата минута, след като излезе на чиста голова позиция. Две минути по-късно Десподов падна в наказателното поле на Берое след съприкосновение с Леони, но съдията не отсъди наказателен удар.

Цонев и Леони пропуснаха изгодни ситуации пред вратата на ЦСКА, Камбуров също имаше възможност да открие резултата. До края на първата част Берое продължи да е по-активният отбор на терена, но гол във вратата на Черниаускас не падна.

През втората част още в 48-ата минута удар на Цонев нацели гредата след неумела намеса на Черниаускас. Постепенно ЦСКА заигра по-добре и в 66-ата минута Райнов фаулира в наказателното поле Десподов и от отсъдената дузпа ЦСКА откри резултата, а автор на попадението беше Десподов.

Най-чистата ситуация през втората част се откри пред Камбуров, но ударът на нападателя с глава беше спасен с вещина от Черниаускас.

До края на двубоя и Негруц пропусна да изравни резултата в 86-ата минута на срещата. В добавеното време Мартин Райнов направи глупаво нарушение в центъра на терена, получи втори жълт картон и Берое завърши срещата с десет души.

Така ЦСКА завърши сезона с победа и второ място в шампионата с актив от 81 точки, а Берое е четвърти с 59.

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Алберг, Малинов, Лое, Рафаел, Георгиев, Десподов, Барт, Антов

Берое: Перниш, Желев, Райнов, Охене, Камбуров, Цонев, Ахмед, Динков, Адамович, Бригидо, Леони

съдия: Петър Костадинов