Само след броени дни Лудогорец и Левски ще влязат в пряк дуел за лидерската позиция във временното класиране на Първа лига. На стадиона в Разград двубоят ще бъде горещ и по друга линия – сили ще премерят не само два от основните претенденти за титлата, но и двамата водещи реализатори в елита.

Гледайте възловия сблъсък Лудогорец – Левски в събота, 20 октомври, от 20 часа пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Срещата по традиция ще проследим минута по минута в Gong.bg, а можете да я слушате с коментар на живо по честотите на Дарик радио.

След 11 кръга първото място при стрелците си делят острието на Левски Станислав Костов и щатния голаджия на Лудогорец Клаудиу Кешеру. И двамата имат по 8 попадения, като другото общо помежду им е, че никой от тях дотук не е реализирал от дузпа.

Затова предаването „Домът на футбола” задочно срещна двамата герои преди мача посредством блиц интервю, в което те трябваше да отговарят на едни и същи въпроси.

Лесно или трудно се вкарват 8 гола за 11 кръга?

Станислав Костов: С такива съотборници мисля, че лесно се вкарват.

Клаудиу Кешеру: Винаги е трудно да вкараш гол. С всяка година защитите стават все по-добри, анализът – все по-задълбочен, а съперниците ни познават много по-добре. Така че е трудно, но със съотборници като моите е една идея по-лесно.

Кой от тези голове е най-важният?

СК: Всички са важни. Мисля, че абсолютно всички голове са важни. Може би първият ми гол в мача срещу Славия е така най-красивият ми. Много пъти го гледах, да, добре ми се получи

КК: Всички попадения за значими. За мен няма разлика с коя част на тялото си отбелязвам попадение. Важното е топката да завърши в мрежата. Това ми носи истинско удоволствие.

Колко гола са необходими даден футболист да стане голмайстор на Първа лига?

СК: Всеки сезон е различно, така че… 15-20 гола може би.

КК: Около 20-25 гола са нужни. Тази година бих казал по-скоро 25, въпреки че сякаш самите нападатели бележат по-малко спрямо миналия сезон. Но, да, да кажем 25.

А кой ще стане голмайстор?

СК: Надявам се да е някой футболист на Левски.

КК: За мен ще е огромно удоволствие, ако отново стана топреализатор на Първа лига.

Какво мислиш за другия?

СК: Страхотен футболист. В последните два сезона вкарва по 20-25 гола, така че е страхотен играч.

КК: Смятам, че Костов се движи много добре. Той е много отборен играч и това наистина ми харесва. Всички негови усилия са в името на общото благо на отбора му. Има и други добри нападатели, но той определено е сред най-качествените в първенството.

Кой е най-добрият нападател в света в момента?

СК: Мауро Икарди.

КК: Харесвам доста нападатели в световен мащаб, като не слагам Меси и Роналдо в тази категория. За мен в световен мащаб Роберт Левандовски е сред най-добрите – постоянен е, вкарва много. Друг нападател, който харесвам, е Златан Ибрахимович. Или Ван Перси. Защото те не са просто консуматори, обичат да създават, да комбинират, да се движат много. Те просто разбират играта.

Какъв ще е резултатът от дербито?

СК: Надявам се Левски да победи. Кой ще вкара головете ли? Не знам, не мога да прогнозирам. Важното е да вкараме един повече от Лудогорец.

КК: 2:0 за нас. Вандерсон и Марселиньо.