Шефът на Съдийската комисия на БФС Петър Петров е бил поръчан на силова групировка за побой, пише областният седмичник на Велико Търново "Кореспондент". В ОД на МВР във Велико Търново е получен оперативен сигнал за група от София, която трябвало да накаже бившия международен рефер.

В тази връзка Петров е бил викан в полицията, за да бъде предупреден и да получи допълнителни указания за своята сигурност. Информацията беше потвърдена лично от шефа на съдиите. 

Съдийският шеф призна за грешки в мачове на грандовете

"Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно", коментира Петров пред изданието.

Той има своя версия защо може е да е взет на прицел и свърза евентуалната поръчка с предстоящия изборен  конгрес на БФС.

Отрязаха ЦСКА за чужди рефери в дербитата

"Председателят на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден. Като съдия не съм бил бит и плашен. Вярвам, че и сега ще се опазя", обобщи Петров.

В последните седмици има огромно недоволство срещу съдиите в родния футбол. Най-напористи в оплакванията си срещу реферите са от лидера ЦСКА, но и редица други тимове възроптаха срещу отсъждания в тяхна вреда.