Бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш даде интервю за официалния сайт на клуба след успеха на "червените" във вечното дерби с 3:0. Той сподели мнението си за развитието на клуба и работата на някои от специалистите в отбора, с които е имал възможността да работи. 

Жуниор, успя ли да гледаш дербито с Левски в неделя?

-    Гледах репортаж от мача, безкрайно щастлив съм, че ЦСКА победи. Наистина много важна победа за самочувствието на отбора и смятам, че оттук нататък тимът само ще надгражда. С 2-3 класни попълнения като бразилецa Каранга мисля, че догодина няма да имат проблем да се борят с Лудогорец за титлата.

Дори от далечен Китай не спираш да се интересуваш от ЦСКА...

-    Казвал съм неведнъж, че този клуб е специален за мен. Помогна ми в много тежък момент в моята кариера и винаги ще съм му задължен. Феновете, каквото и да кажа за тях, ще е малко. Затова дарих и фланелката от лятната контрола между червените и Динамо Киев на музея. Чувствам този клуб като част от себе си и затова исках по някакъв начин и аз да дам нещо за историята му.

На какво се дължат всичките тези атаки спрямо клуба?

- Няма смисъл да коментираме нападките на противниците. Факт е, че ЦСКА тръгна нагоре, от това, което видях в Марбея, не чух никой да се оплаква от проблемите, които имаше по мое време. За мен беше достатъчно, че видях бай Добри, който е истинска икона за този клуб, да работи с тази страст, каквато я знаем само ние, които сме играли на Армията. 

Какво ти направи впечатление от стила на игра, когато твоят бивш клуб Динамо Киев се изправи срещу ЦСКА в Испания, ти игра едно полувреме?

-    Хареса ми това, че не се отказа да търси изравняването. Поведоха ни с 1:0, ние обърнахме до 1:2, но червените не се отказаха да ни атакуват и в крайна сметка това доведе до дузпата, с която ни изравниха. Трябва да играят по този начин във всички мачове.

А от играчите, кой тогава ти хареса най-много?

-    Не съм много запознат с имената, но добро впечатление ми направиха момчето, което изравни от дузпа (б.а - Кирил Десподов), както и колумбиецът, който разтресе гредата след мощен шут от фаул (б.а - Густаво Кулма). И двамата са много бързи и технични играчи.

Малко известен факт у нас е, че си работил с кондиционния ни треньор Томас Нойберт в Глория Бистрица, разкажи ни повече за съвместната ви работа?

-    За мен е един от най-добрите в своята област. Имал съм много мускулни трески след неговите занимания, със сигурност играчите на ЦСКА могат да ви кажат същото (смее се). Има си много специален начин на работа, много е напред със съвременните методики в тази област, непрекъснато се интересува и чете и наистина ще видите, че под негово ръководство ЦСКА ще има голямо предимство над опонентите си във физическо отношение. Прекрасен специалист, който ми помогна много в моята кариера. Истинско богатство е, че е в екипа на армейците.

Бивш твой съотборник Велизар Димитров пък е главен скаут на клуба, вярваш ли, че ще се справи в новото поприще?

-    Убеден съм. Тази работа той я вършеше отлично и в Металург Донецк, когато още бях там. Докара много добри играчи и нямам съмнение, че в ЦСКА ще направи същото.