ЦСКА и Левски направиха страхотен мач на стадион „Васил Левски“ и завършиха 2:2 в супер сблъсъка от 30-ия кръг на Първа лига. ЦСКА тотално надигра „сините“ през първото полувреме, но Левски обърна развоя на срещата през втората част и дори изпусна да стигне до победата. ЦСКА поведе с гол на Фернандо Каранга от дузпа още в 5-та минута. „Червените“ удвоиха своята преднина в 9-та минута след попадение на Енрике Рафаел. Левски намали пасива си с гол на Иван Горанов в 48-та минута. Паулиньо изравни резултата в 61-та минута.

Защитниците на двата отбора допуснаха много сериозни грешки, които доведоха до четирите гола. И двата тима могат да съжаляват, че не успяха да стигнат до крайния успех. На терена не липсваха искри и не случайно двата отбора завършиха срещата в намалени състави, след като в края съдията Стефан Апостолов показа директни червени картони на Жеферсон и Серджиу Буш. В сблъсъка между Левски и ЦСКА имаше и много спорни ситуации, като на няколко пъти Давид Яблонски си „играеше с огъня“, но се размина с втори жълт картон.

ЦСКА надигра по категоричен начин Левски през първото полувреме. Преднината на „червените“ можеше да бъде и по-голяма, ако не бяха пропуските на Фернандо Каранга и Тиаго Родригес. „Сините“ от своя страна не успяха да нанесат нито един удар по посока на вратата на Витаутас Черниаускас.

Съдията Стефан Апостолов свири дузпа още в 4-та минута. Енрике Рафаел пусна отличен извеждащ пас към Фернандо Каранга, който излезе сам срещу Божидар Митрев, а вратарят на Левски фаулира бразилския нападател и го събори в наказателното поле на „сините“.

Фернандо Каранга реализира наказателния удар и ЦСКА поведе в резултата в 5-та минута. Бразилецът вкара топката в десния ъгъл на вратата на Божидар Митрев, който се хвърли вляво.  

ЦСКА бързо удвои своята преднина в 9-та минута. Рубен Пинто подаде към Енрике Рафаел, който навлезе в наказателното поле на Левски. Той финтира Цветкович и Яблонски, след което стреля, топката се удари в десния стълб на вратата на Божидар Митрев и влетя в мрежата му. 

Давид Яблонски получи първия жълт картон в мача в 21-та минута за нарушение срещу Каранга. Шест минути по-късно чешкият защитник извърши нов фаул срещу Каранга, но съдията Стефан Апостолов прецени да не показва втори жълт картон на защитника на Левски.

Тиаго Родригес отправи много хубав удар от въздуха в 34-та минута, но Божидар Митрев направи страхотно спасяване и изби в корнер.

ЦСКА направи страхотен пропуск в 39-та минута. Жеферсон изпълни тъч, след което Рафаел Енрике продължи с глава към Каранга, който изскочи сам срещу излезлия да го пресрещне Божидар Митрев и стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Левски.  

През второто полувреме отборът на Левски излезе преобразен и натика своя съперник в неговата половина. С приближаването на края на срещата синята доминация се засилваше и играчите на Делио Роси бяха много близо до победен гол, но пропуски направиха Паулиньо и Габриел Обертан.

Левски намали изоставането си в резултата в 48-та минута. Обертан подаде към Цветкович, който центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Иван Горанов бе изпуснат от Чорбаджийски и защитникът на Левски с глава вкара топката във вратата на Витаутас.  

Левски изравни резултата в 61-та минута. След дълго подаване към Серджиу Буш в наказателното поле на ЦСКА, Божидар Чорбаджийски не успя да изчисти топката и я подари на румънеца, който след това финтира Бодуров и подаде към Паулиньо, а той отблизо вкара топката във вратата на Витаутас.  

Минута по-късно след центриране в наказателното поле на Левски, Каранга падна след съприкосновение с Яблонски, но категорично нямаше основание да се свири дузпа, въпреки претенциите на бразилеца.  

ЦСКА пропусна много добра възможност отново да поведе в резултата в 63-та минута. Стойчо Атанасов хвърли от тъч в наказателното поле на Левски, където Каранга подаде към Енрике, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Митрев.  

 Роман Прохазка центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА в 69-та минута, където Давид Яблонски бе оставен непокрит и стреля с глава, но над напречната греда в аут.  

Жеферсон центрира в наказателното поле на Левски в 73-та минута, но Холмар успя с глава да изчисти топката.  

ЦСКА отбеляза гол в 81-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Левски, където Николай Бодуров с глава продължи към Каранга, който вкара, но бе в положение на засада.  

Жеферсон изрита Серджиу Буш, който пазеше топката, за да излезе в тъч. Съдията Стефан Апостолов се консултира със своя асистент Мартин Маргаритов и прецени да покаже директни червени картони на двамата играчи.

Левски направи страхотен пропуск в 86-та минута, когато можеше да осъществи пълен обрат. Цветкович центрира в наказателното поле на ЦСКА, Бодуров не успя да избие добре топката и я прати обратно в краката на сърбина, който подаде към Обертан, който стреля, но над напречната греда в аут.  

Давид Яблонски фаулира Рубен Пинто в 90-та минута. Португалският футболист на ЦСКА поиска да бъде показан втори жълт картон на чеха, но Апостолов даде такъв на играча на „червените“.

В добавеното време на срещата Яблонски отново фаулира Каранга, но съдията отново не показа втори жълт картон на чеха.

Във втората минута на добавеното време на срещата Иван Горанов подаде към Паулиньо, който се измъкна от Чорбаджийски и стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Бодуров и топката излезе в корнер.   

Хали Тиам отправи хубав удар от разстояние в заключителните секунди на срещата, но над напречната греда на вратата на ЦСКА в аут.

След това равенство ЦСКА е втори в класирането с актив от 70 точки и изостава на пет от лидера Лудогорец, който е с мач по-малко, докато Левски е четвърти с 51 точки и изостава на три от третия Берое, който е с 54 и мач по-малко. Ботев е пети с 46, а Верея е шести с 36 точки.

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас - 2.Стойчо Атанасов, 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Николай Бодуров, 3.Жеферсон Телес - 6.Рубен Пинто, 15.Кристиан Малинов – 11. Станислав Манолев, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 9.Фернандо Каранга

Левски: 21.Божидар Митрев – 19. Милош Цветкович, 28.Давид Яблонски, 5.Холмар Ейолфсон, 4.Иван Горанов – 14. Хали Тиам, 20. Филип Нашименто – 32. Габриел Обертан, 8. Антонио Вутов, 7. Паулиньо – 9. Серджиу Буш

Стадион: "Васил Левски"

Съдия: Стефан Апостолов