Най-спорната ситуация от първото полувреме на мача между ЦСКА и Ботев Враца от 22-ия кръг на Първа лига бе дискутирана в студиото на DIEMA SPORT.

В 11-ата минута врачани имаха претенции за дузпа, след като след изстрел на Емил Мартинов топката срещна ръката на Ангел Лясков, която не бе прибрана към тялото. Футболният съдия Александър Костадинов бе помолен да коментира случилото се, като заяви:

„В реално време се заблудих, че топката удря ръката, която е прибрана до тялото. В последствие след детайлно разглеждане и няколко пъти преглеждане на положението се видя, че лявата ръка, увеличава обема на тялото и отклонява топката, която е насочена към вратата. Дали ще стане гол, трябва да гадаем. В случая използва прибраната си ръка, за да може да си съдейства с отворената лява, за да отклони топката. В този момент, гледаме и позиционирането на главния съдия, обръщането на Лясков в тази бърза атака, заблуждава неговата добра визуална концентрация и съответно, може би това, което вижда е, че топката се отбива в прибраната ръка. В случая, камерите ни показват, че ръката, която увеличава обема на тялото“, каза Костадинов.

Запитан конкретно дали е трябвало да се отсъди дузпа, Костадинов обясни: „Нямаше да бъде неправилно“.

Цялата дискусия по темата може да видите в прикаченото видео!