Наставникът на Левски Николай Митов изисква от играчите си да докажат претенциите си до края на сезона, че искат да останат на "Герена" и занапред. Той обяви, че няма да съди за никого по предишните му изяви, а само по качествата, които показва в момента. 

"До май месец всеки един от тях трябва да покаже, че трябва да е в Левски и да поддържа ниво. А нивото на Левски е много голямо. Вече с всяка изминала седмица и с всеки мач, спортно-технически ми се изяснява кой има ниво за Левски и кой ще остане в отбора."

"Това се отнася за абсолютно всеки един играч в тима. Във футбола няма минало, има само днес и малко от бъдещето. Те ме разбират добре и знаят, че всеки ден в Левски е доказване", заяви Митов.

Третият му мач начело на тима след повторното му завръщане е срещу Ботев, където можеше да стане треньор в началото на сезона. Тогава феновете на пловдивчани се възпротивиха и го изгониха.  

"Няма какъв реванш да търся, този въпрос отдавна е приключил", заяви Митов и коментира очакванията си за предстоящата в неделя битка с "жълто-черните" от Пловдив.

"Респект и уважение за Ботев, но до там. Те имат добри футболисти, но мен ме интересуват само нашите футболисти и как играят те. Няма да коментирам друг отбор, има си селекционер, който избира. Аз като старши треньор искам да имам максимално играчи в националната гарнитура, но си има Петър Хубчев, който избира." 

"Най-важното е хората да виждат прогрес. Има ли го, нашата публика ще ни подкрепя. С всеки мач той трябва да става все по-видим. От това, което гледам на тренировките, съм уверен, че ще го има. Трябва още много, но има желанието да изпълняват изискванията", заяви Митов.

Той се върна и на мача с Берое, който беше първата му загуба в българското първенство като треньор на Левски. Той сподели, че още му е тежко, защото мрази да губи.  

"В Стара Загора не ми хареса резултатът и че не можахме да вкараме. Игрово превъзхождахме Берое, макар все още не толков,а колкото ми се иска. Има доста да се чисти като грешки, но трябва да се надгражда само с победи. На отбор като Левски подхожда да бие всеки мач", разкри Митов.  

"Ситуациите ги имахме, концентрацията я нямаше. Искам да виждам нещата, които правим добре, да са в много по-голям процент. Не е имало някакви стресови ситуации. Просто на "Герена", като се загуби, винаги е неприятно. Мразя да губя, признавам си, и затова трябва да бием. Затова искам пълна концентрация за Ботев", сподели наставникът 

"Искам да видя коренно различен отбор от това, което видях с Берое. Има старание в тренировките и сега искам да го видя на терена. С изключение на трайно контузените, всички са тук. Юношеските национали също ги няма - Станислав Иванов, Юруков и Найденов", заяви Митов 

"Абсолютно всеки мач е решаващ, всеки двубой трябва да сме на върха на възможностите си, особено след този в Стара Загора, за който дори не ми се мисли. Всичко е важно - и за точков актив, и за увереност", завърши наставникът на Левски.