Министърът на вътрешните работи Младен Маринов присъства на срещата на родните футболни босове с премиера Бойко Борисов. На разговорите в Министерски съвет присъстваха собствениците на Левски, ЦСКА и Лудогорец, както и главният прокурор Сотир Цацаров.

„Поведението на агитките по стадионите е функция от това, което се случва на самия терен, както и на отношението между собствениците. От тази гледна точка е много важно да има феърплей. Нали в крайна сметка това бе целта на тази среща”, коментира Маринов.

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
16 снимки

„Напрежението между собствениците може да се пренесе и на терена, а с това и по трибуните. Това води до ненужна ескалация. Това, което ние ще вземем като мерки, няма как да бъде сведено до общественото знание. Но идеята на всички е ясна, а тя е именно да не се допуска купуване на мачове, да не бъде упражняван натиск върху длъжностни лица и т.н.”

„Срещата не беше проведена на база постъпил сигнал, а по-скоро с цел превенция на бъдещи неприятности, относно футбола. Повтарям - срещата касаеше феърплея в следващото първенство”, каза още министър Младен Маринов.

Още по темата:

Ето какви решения взеха фубтолните босове и Бойко Борисов

Ганчев: Договорихме се да не се купуват мачове и да не се пробиват отбори

Михайлов: Разбрахме се за феърплей