Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев потвърди, че клубът спечели търга за имуществото и емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

С предложение от 8 милиона лева – близо 5 пъти над посочения минимум от 1,65 млн. лева – „червените” надвиха останалите трима кандидати.

„Печелим търга, сигурно е. Само да се видя с адвокатите и ще говоря пред медиите. Искам първо с адвокат да говоря”, каза Милко Георгиев.

ЦСКА спечели емблемата

„Госпожа Милева трябва да разпредели тези пари (8-те милиона лева на победителя – б.р.). Когато го направи, нека не обяснява някой, че не плащаме. Тези пари трябва да се видят къде ще отидат. Чак тогава парите се доплащат. Синдикът знае какъв е срокът, ако има, е вероятно в период от 3-4 месеца.”

„Надявам се този път държавата в лицето на г-н Кралев ще подходи отговорно. Не може трима души, които са свързани – едно физическо и три юридически лица – да правят такива манипулации. При излизането пък казват, че няма да платим. Айде стига.”

Стойчо Стоилов иронизира охранителните мерки за търга

„Не мога да говоря за краля-слънце (визира собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев – б.р.). Гриша Ганчев не кандидатства лично, защото тази емблема е на феновете. Те се олицетворяват с нея. На Гриша Ганчев тя не му трябва лично. На нас ни е по-важно да си изградим базите, един хубав отбор, което се вижда в последните месеци. Тези палячовци от ЦСКА 1948 не смятам повече да ги коментирам.”

 „Момчетата от отбора си имат договори, те са професионалисти, плаща им се да играят. Ще се промени единствено етапа на подготовката. Тя ще започне по-късно. Сагата с емблемата приключва, войната с тези хора от Североизточна България не мисля, че е приключила, тепърва продължава.”

„За да се нарича някой армеец и да има претенции да бъде от ЦСКА, определяща е публиката. Нито марката, нито емблемата, нито аз. Отидете да снимате хората как плачат. ЦСКА има трима собственици – основна разлика между нас и хората, които се явиха днес, е, че заставаме с лицата си.”