Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че ще търси и държи на подкрепата на държавата в борбата, която централата води срещу натиска срещу съдиите.  

Без съдийски шеф до старта на плейофите

Припомняме, че досегашният шеф на съдиите Петър Петров подаде оставка, която бе приета на 7 март.

„Господин Бойко Борисов е запознат. Той си има и достатъчно държавни дела. Неслучайно, че ще инициирам тази среща с президентите на клубове. Така или иначе днес имаше техни представители. Аз ще търся и държа на подкрепата на държавата“, започна Михайлов.

Михайлов: Все още нямам кандидат за шеф на съдиите в главата си

„Ние сами не можем да се справим с този натиск. С този натиск самите съдии, когато има такъв, трябва да съобщят на компетентните органи. Ние не сме разследващи, нито правоохранителна фирма. Много разчитаме на държавата. Иначе ще бъдем безкомпромисни към всички груби грешки, дори да не можем да докажем, че са нарочно. Шефът на съдиите прави нарядите, той не е на терена, основната вина си остава в съдиите. Те обаче имат подкрепата на Изпълкома, както и моята, защото в България натискът е наистина голям, те са хора имат семейства и приятели. Това трябва веднъж завинаги да престане“, добави екс вратарят.