Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви откровено, че все още няма кандидат за шеф на съдиите. Михайлов коментира наболелия въпрос след първото заседание на новия Изпълком.

Без съдийски шеф до старта на плейофите

Припомняме, че досегашния ръководител на реферите Петър Петров подаде оставка, която бе приета на 7 март.

„Не лесен изборът, нито има толкова кандидати, нито има безспорни фаворити. Не е така бързо. Тримата членове на комисията, ще направят нарядите за предстоящия кръг. После има прекъсване, така че е нужно време. Не сме коментирали имена на тази среща“, каза Михайлов.

 „Дисциплинарният правилник е свободен за всички. Просто трябва да има доклади, че длъжностни лица коментират съдиите. Глобата за първо нарушение е 5000 лева, за второ - 10000 лева“

Бе уточнено, че е налице и глоба за спортни директори, президенти и прочие на клубове, когато си позволи обидни коментари по адрес на съдиите. Тя се равнява на 3000 лева.

„Петър Петров си подаде за трети път оставката и най-сетне я приех. Така или иначе в последните седмици напрежението върху него бе голямо. Не ми е казал. Имало е натиск със сигурност. Но пак казвам, когато има такива неща, се отива в полицията“, добави бившият вратар.

„Марк Бата остава на поста си“.

„Още преди дербитата медиите нагнетяват обстановката. Ще ви посъветвам да минимизирате коментарите и разговорите за футбол. Като пусна телевизията, от първата минута коментаторът коментира има ли тъч или няма тъч. Това е несериозно. Трябва да се коментира начинът на игра, селекцията, тактиката. Не може да се говори само за съдиите“.

„Новият съдийски шеф трябва да е сериозен и авторитетен човек, и да не го е страх, и да си разбира от работата. Нямаме още идея кой да е. Но тежестта ще падне върху мен. По правило аз трябва да го предложа“.

„Нито един съдия не ми се е обадил. Телефонът ми е непроменен от години. Тук въпросът е високо морален, хората, които натискат съдиите. Съдията е човек и може да сбърка. В България се насажда, че грешката е нарочна“.

„По другите комисии няма да има промени. Такива се правят обикновено след края на шампионата“, обясни за финал Михайлов.