Ръководството на Левски издигна кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС. Тази сутрин представители на "сините" пристигнаха в сградата на футболния съюз, за да внесат номинацията на Михайлов, информира Дарик радио.

Това сториха финансовият директор Красимир Иванов и един от най-качествените служители Галя Костова.

"Входирахме номинацията на Борислав Михайлов за президент на БФС, това се случи след заседание на УС, което се проведе в петък. Името на Левски беше въвлечено в спекулация и затова реагирахме", заяви Красимир Иванов.

"Ние днес сме във футболния съюз да издигнем кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС. Управителният съвет заседаваше в петък миналата седмица, трябваше да побързаме с решението, тъй като през миналата седмица името на клуба беше въвлечено в една публична спекулация относно кого, защо и как подкрепяме, и ние нямахме много избор, за да излезем с ясна позиция кого и защо. Разговори с клуба не са водени, не сме били питани, нито ни е била предлагана някаква информация или предложение за разговори, останахме изненадани от това изказване", коментира Иванов.

"Основният въпрос, който се поляризира е дали да има промени в българския футбол или не. Разделено е виждането между тези двама кандидати между промяна и непромяна. За нас като клуб въпросът не е в това. Промени в българския футбол е необходимо да се направят, но основният въпрос е кои са кандидатите, за нас избор е г-н Михайлов, първо като опит в ръководството, второ като международно присъствие, изборът беше лесен", допълни той.

"Желанието ни е всички клубове да участват в една дискусия как футболът в България да бъде по-добър и как това да се случва", каза още Красимир Иванов.