Методистът в Академията на ЦСКА Митко Джоров разказа пред клубния сайт за своите виждания за развитието на младите таланти. 

Той се спря подробно на метода на подбор на състезателите за ДЮШ, работата с тях, работата с треньорите в Академията, както и предизвикателствата пред оформянето на талантите в готови играчи за първия отбор на ЦСКА. 

"ЦСКА е голям клуб. Аз съм работил на много други места, но възможността да бъда тук е важна за мен. Досега винаги съм бил директор ДЮШ. Сега съм методист в Академията на ЦСКА. Моята задача е да поддържам връзка всеки ден с директора и да се срещам с треньорите всяка седмица. Правим целогодишен план за физическа подготовка и всичко друго около тренировъчния процес. Гледаме записи на мачовете ни с всички противници, но за да ги разузнаваме. Причината е нашето представяне, което анализираме", коментира той.

"ЦСКА е страхотна емблема. Мечтата ми е децата да идват тук с идеята, че ще се научат да играят футбол и ще придобият навиците, и уменията, които да ги изведат до професионалния футбол. За да влезеш в ДЮШ на ЦСКА трябва да имаш талант и качества, но за да си част от мъжкия отбор е необходимо да си любознателен, трудолюбив и готов на саможертва", допълни Димитър Джоров.