Бразилският нападател на ЦСКА Мауридес се надява положителния му старт с екипа на „червените” да продължи и се желае отборът да пречупи хегемонията на Лудогорец в България, ставайки шампион. Деветката на "армейците" иска отборът да влезе в групите на Лига Европа, като сподели, че има вярата, че това може да стане, след като вижда как се развива ЦСКА под ръководството на Нестор Ел Маестро.

 „Турнирът Лига Европа е много важна надпревара за сезона на ЦСКА и ние няма да се задоволим да отпаднем преди груповата фаза. Когато пристигнахме за реванша с Адмира в Австрия знаехме, че имаме добър аванс, но реваншът бе също толкова важен за нас, колкото и първият мач. Чувствам се много добре в ЦСКА и в София, а стартът ми с отбора бе наистина добър. Щастлив съм, че продължихме към третия кръг”, сподели Мауридес пред бразилската медия Noticias do Dia.

Бразилският стрелец е във вихъра си откакто пристана на „Българска армия”, вкарвайки четири гола в четири мача. Бившият футболист на Интернасионал отбеляза три гола в двата мача срещу Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Трябва да продължим да постигаме същите резултати. Индивидуалните голове ме интересуват дотам, че е нужно те да помагат на отбора. Искам да стана шампион с ЦСКА и да имаме сериозна роля в турнира Лига Европа. В отбора се работи добре и Нестор Ел Маестро ни помага много във всяко едно естество. Трябва да продължим да надграждаме и да изпълним целите си”, завърши Маруидес.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя, 5-и август, от 20,45. „Армейците” посрещат Дунав Русе в мач от третия кръг на Първа лига, като срещата ще можете да гледате по DIEMA SPORT, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.