Новото попълнение на Левски Давиде Мариани даде първото си интервю след обявяването на своя трансфер. Швейцарският атакуващ полузащитник обяви, че не си пада по големите обещания и обеща да се труди усърдно с едничката мисия да излиза победител със „сините” във всеки един мач.

„Чувствам се много щастлив, благословен и благодарен. И да, вълнувам се”, каза 27-годишният играч, който подписа за 3 години на „Герена”.

„Със сигурност моя италиански паспорт ще ми помогне в комуникацията с треньора Делио Роси. Това е голямо предимство – че мога да го слушам и да разбирам неговите идеи. Първо и преди всичко, искам да окажа положително влияние върху отбора. Вълнувам се и искам да изляза на терена, за да тренирам с новите си съотборници.”

„Когато чух, че г-н Делио Роси е треньорът, много се зарадвах. Той е голямо име. И той е италианец, а аз познавам добре футбола в тази страна. Чест е да бъда част от Левски и да работя с такъв треньор. През последната седмица се информирах подробно за клуба. Знам, че е най-големият клуб в България, а също и на Балканите е клуб с много голяма история и традиции. Затова съм благодарен за предоставения шанс.”

„Аз съм швейцарски футболист. Израснах в Швейцария, играл съм в местните първа и втора дивизия. Сега правя голяма стъпка, която е важна и, мисля, е правилната. Искам да се развивам и да ставам по-добър. Искам да почета фланелката на Левски. Не съм от хората, които си падат по големите думи, но това, което мога да кажа, е, че в името на Левски ще давам абсолютно всичко. Другото ще се види на терена.”

„Видях, че отборът играе в 4-3-3, а това е перфектно за мен, защото обичам да играя в полузащитата или отляво в предни позиции. Мога да играя по крилото. Смятам, че в халфовата линия мога да играя на всеки един пост. В крайна сметка най-важното е да бъда тук в името на отбора, в името на това да помагам на тима и на треньора. Очаквам да играя в центъра на полузащитата.”

„Амбицията ми е да давам всичко и да печеля всеки мач. Нека видим какво ще стане накрая. Ако се трудим усърдно, ако се подобряваме и развиваме като отбор, няма нищо невъзможно. Нека караме стъпка по стъпка – първо да започнем подготовката, а накрая ще видим каква ще се окаже нашата награда.”