В Левски очевидно имат доста натоварен ден, след като обявиха второ ново попълнение. Това е атакуващият полузащитник Давиде Мариани. 27-годишният швейцарец пристига със свободен трансфер, след като договорът му с елитния ФК Лугано ще изтече в края на месеца.

Реално това е първи излаз в чужбина за офанзивния халф, чиято цяла досегашна кариера преминава в родината му. Мариани е юноша на ФК Цюрих, за когото има общо 38 мача. Футболистът, който има италиански паспорт, по-късно преминава във втородивизионния Шафхаузен, където изкарва цели 2 години и 66 мача. През 2016-а идва и трансфера в Лугано, който не плаща нито цент за услугите му. Мариани въпреки всичко записва 76 мача, в които отбелязва 14 гола и 17 асистенции. През миналия сезон 2017/2018 Лугано завърши на 8-о място (от 10 възможни) в швейцарската Суперлига.

От Левски обясниха, че днес играчът е пристигнал в София, за да преговаря за личните си условия. След като всичко между двете страни е бил уточнено, Мариани е парафирал със "сините" за 3 години.

По-рано днес грандът от "Гереа" обяви пристигането на словашкия вратар Мартин Полачек.