Станислав Манолев обяви причините, които са го накарали да напусне ЦСКА и да се присъедини към тима на шампиона Лудогорец. Бранителят бе освободен от стадион „Българска армия” след треньорската рокада непосредствено преди началото на пролетния дял от шампионата, когато Нестор Ел Маестро бе заменен от Любослав Пенев.

Очакваше се Манолев да подпише с Левски, но в крайна сметка се озова на „Лудогорец арена” в Разград.

„Разговаряхме в продължение на една седмица. Миналата седмица имахме срещи. Условията на Лудогорец бяха по-добри от тези на Левски. Тук говорим за евротурнири, бази, всичко е на много високо ниво, на европейско ниво. Това ми даде тласък, за да дойда тук”, сподели Манолев пред камерата на DIEMA SPORT.

“Напълно реално е Лудогорец да спечели осма поредна титла. Нищо не се е случвало в ЦСКА. Няма никакви истини в това, че съм вдигал бунт. С Нестор Ел Маестро съм в много добри отношения. Той е един добър млад треньор. Пожелавам му успех”.

„До раздялата се стигна, след каро говорих с Дани Ганчев. Той ми каза, че Любо не е искал да бъда част от отбора и аз му казах „окей”. Давай да късаме договора и да си тръгвам. Пожелавам им успех и така. Като отида на „Българска армия” ще видим как ще ме посрещнат”, продължи той.

„Всичко е възможно в шампионата. Има много мачове, но Лудогорец е с едни гърди напред. Ако се притеснявах от конкуренцията тук нямаше да дойда. Ще се боря до последно да играя. Който показва по-добри неща в тренировките, той ще играе”, сподели още Станислав Манолев.