Отборите на Верея и Пирин завършиха при резултат 0:0 в двубоя по между си от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Със спечелената точка Верея натрупа 32 в актива си и заема шестото място във временното класиране, на 1 от петия Ботев.

Тимът на Пирин пък е 11-и в подреждането в Първа лига с 23 точки в актива си, на 1 от 10-ия Септември.

Макар и малко двата отбора имаха шансове да си отбележат гол, като домакините от Верея могат да съжаляват повече, тъй като на два пъти топката бе избита от голлинията на съперника.

Футболистите на Верея имаха преимущество през първото полувреме, но не успяха да се възползват от малкото си шансове. Гостите също можеха да открият, когато в 18-ата минута Александър Башлиев напредна в наказателното поле на домакините, но бе спрян от Костадин Слаев. Башлиев вдигна ръце, искайки дузпа, но сигнал от рефера нямаше. Две минути по-рано Костадин Ничев успя да играе с глава, но не можа да насочи добре топката. 

Валери Домовчийски проби в наказателното поле на Пирин в 22-ата минута и стреля, но топката се отби в тялото на защитник.

В 31-ата минута Илиян Йорданов стреля силно към вратата на Пирин, а Ничев изби топката от голлинията. Впоследствие Антон Огнянов овладя и падна на границата на наказателното поле след съприкосновение с Башлиев, но въпреки недоволството на Огнянов, сигнал за нарушение от рефера Станислав Ставров нямаше. 

Верея стартира активно второто полувреме и в 47-ата минута Илия Мунин стреля опасно към вратата на Пирин, но прати топката в аут. 

Антон Огнянов опита да намери Домовчийски с центриране в наказателното поле на Пирин в 75-ата минута, но вратарят Георги Георгиев улови топката. В 81-ата минута Радослав Кирилов пусна към Аймен Суда при атака за гостите, но Пламен Колев го изпревари и улови топката. 

Верея пропусна най-големия си шанс в 84-ата минута. Антон Огнянов стреля, но Георгиев изчисти топката, която отново попадна в Огнянов и този път Юлиян Попев изчисти от голлинията на Пирин, носейки точка за своя тим.

Стартовите състави:

Верея: Пламен Колев, Здравко Илиев, Костадин Слаев, Илия Мунин, Веселин Минев, Елиаш, Венцислав Бенгюзов, Милен Танев, Илиян Йорданов, Антон Огнянов, Валери Домовчийски

Пирин: Георги Георгиев, Анти Рениа, Антон Костадинов, Димитър Благов, Конър Хендерсън, Костадин Ничев, Радослав Кирилов, Юлиан Попев, Димитър Митев, Аймен Суда, Александър Башлиев