„Направихме го с много труд и себераздаване. Бяхме изморени, наложи ни се да изиграем 5 мача за 2 седмици. Още на загрявката момчетата се оплакаха от голяма умора, но чест им прави, че преодоляха това. Донякъде опитът ни помогна и по-доброто качество. Царско село са с добър отбор и имат потенциал. Според мен ние заслужено оставаме в Първа лига”, заяви треньорът на Дунав Малин Орачев по повод оставането на тима в родния футболен елит. Дунав победи с 2:1 Царско село в баража, игран в четвъртък вечер.

„Когато пропуснеш толкова ситуации, понякога това е сигнал, че няма да спечелиш, но се радвам, че през второто полувреме успяхме да отбележим и да победим. Във футбола от голяма значение е психологията. Трудно е да поемеш отбор от дъното на таблицата, но работихме, трудихме се, имахме труден период, когато загубихме 4 поредни мача. Беше много тежко, психически отборът беше в дупка, но важното е, че след това успяхме в най-подходящия момент да си вдигнем формата и да останем в Първа лига”, коментира още Малин Орачев.

„Мартин Луков беше психически сринат след мача с Етър и днес мислех, че Антонов ще се представи добре. Към този момент никой със сигурност не напуска и не мога да кажа нищо сигурно. Карагарен, ако има желание да играе в Дунав може да остане, защо да не остане. Тепърва ще говорим с всички момчета. Важно е един отбор да има постоянство. Ще бъде активни доколкото ни позволяват възможностите. Искаме да имаме равностойни играчи на всички позиции. Ще търсим много играчи, но първо не знаем с кои ще се разделим. Не мисля, че чак толкова футболисти ще си тръгнат от Дунав. Може би 4-5 човека ще привлечем. Аз имам договор с Дунав, така че моето оставане зависи от шефовете на отбора”, заяви още старши треньорът на Дунав Русе.