ЦСКА и Пирин завършиха 0:0 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. След равенството на тима на "червените" във Велико Търново, момчетата на Стамен Белчев опитаха да се върнат на победния път и да се доближат до лидера Лудогорец преди дербито с Левски, но не сполучиха най-вече заради изумителните изяви на вратаря на Пирин Благой Макенджиев.

Още в 12-ата минута Каранга с глава прати топката встрани от вратата. Десет минути по-късно Каранга получи добър пас от Енрике Рафаел, но не намери добра позиция за стрелба.

В следващата минута Кулма стреля, но футболист на Пирин се справи със ситуацията и изчисти в корнер.

Енрике Рафаел, Барт и Каранга до края на първата част опитаха да реализират попадение, но това така и не се получи. Пирин направи една опасна атака към вратата на ЦСКА, но гол нямаше.

През втората част ЦСКА окупира вратата на Пирин, но Макенджиев беше на мястото си и спаси точката за отбора си. Каранга на няколко пъти имаше възможност да се разпише, но не сполучи.

Пирин се беше затворил в своята половина и успя да организира една атака към вратата на ЦСКА, но до опасност пред Чирниаускас не се стигна.

Енрике Рафаел стъпи накриво в 58-ата минута на срещата и беше заменен принудително.

В крайна сметка ЦСКА направи второ поредно равенство в шампионата и заема второто място в таблицата с актив от 27 точки, а Пирин с 10 е на 11-ото място.

Съставите на двата отбора:
ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Пинто, Каранга, кулма, Лое, Рафаел, Родригес, Дюлгеров, Барт
Пирин: Макенджиев, Попев, Сандев, Николов, Ничев, Костадинов, Кирилов, Суда, Траянов, Благов, костов

съдия: Ангел Ангелов