Майкъла: ЦСКА няма да играе в Европа поне една година

Първа лига 28 май - 18:30, , стадион: Васил Левски

3 : 0

FT

Левски Левски
ЦСКА ЦСКА

 Gong.bg следи се от Gong.bg

Diema Sport 2 излъчва се по Diema Sport 2

Darik radio излъчва се по Darik radio

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла сподели доста любопитно изказване след победата с 3:0 над Левски. Докато от ръководството на "червените" уверяват, че с лиценза за Европа няма да има проблем, то според Майкъла отборът няма да играе в евротурнирите минимум една година.

Сребърно-червена тройка, бронзово-синя мъка

"Той си доказа, че върви добре. Хубаво е, че всеки мач надгражда нещо в ЦСКА, а не стои на едно място", коментира Илиев след двубоя.

"Аз го говоря от една година. Вие нямате досега всички отговори от футболния съюз, че ЦСКА ще може да играе в турнирите, нали?. Има нещо, което те го знаят, но не смеят да го кажат пред медиите."

Един от акционерите в ЦСКА: Не трябва да има притеснения за лиценза

"Мисля, че ЦСКА една година няма право да играе, трябва три по принципно, една е по изключение при някакви такива параметри. Това го знае най-добре футболният съюз. Аз не зная защо досега все още не излезе някой да каже какво праивм като ЦСКА е втори. Може би напрежение от феновете, не е етично и не е нормално."

"По принцип нов клуб няма право три години да играе в евротурнирите, така е по наредбите на УЪЕФА и ФИФА. Това е много тежък удар за ЦСКА, ако не играе в евротурнирите. Тежко бреме за клуба и за ЦСКА, и за Гриша Ганчев."

"Парите от емблемата трябва да отидат в Панчарево. Разбира се, тази емблема може да се ползва (новата б.р.), ние имаме 7 емблеми. Спокойно могат с тази емблема да играят и да участват в турнирите. Според мен по-голям проблем е тази разлика с Лудогорец, просто Лудогорец ни показа как с еуправлява клуб", допълни Майкъла.

Милко Георгиев: Атаките срещу нас ни направиха по-силни

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА Георги Илиев - Майкъла Левски

Първа лига