Лудогорец измъкна три важни точки от Левски в борбата си за титлата. В напечен мач на Националния стадион "Васил Левски" шампионите надделяха с 2:0 в мач, който предложи освен головете, още множество спорни моменти, два червени картона, нахлуване на фенове на пистата и много, много екшън. 

Клаудиу Кешеру откри резултата преди почивката, а в 80-та минута Козмин Моци удвои от дузпа. Заради нарушението си в тази ситуация Иван Горанов получи директен червен картон, а за радостта си след попадението пред агитката на "сините" румънецът също беше изгонен. 

Точно тази негова радост провокира много бурна реакция от агитката на домакините, като доста нейни представители нахлуха на пистата да търсят саморазправа с бранителя на "орлите". В крайна сметка емоциите бяха овладени от полицията и охранителите. 

ИГРАЧ НА МАЧА: Клаудиу Кешеру (Лудогорец)

Дерменджиев: Левски допусна фатални грешки, не е редно да се провокират феновете

Стойчо Стоев: Спечелихме с характер, няма да коментирам съдията

Юноша на Левски: Борихме се, но не вкарахме гол

Дяков: Имаме най-добрия отбор с най-добрите играчи, Моци бе провокиран

Хали Тиам: Не мога да повярвам, че Моци направи нещо такова!

Кешеру: Беше много трудно, както е винаги срещу Левски

Петричев: Моци е най-обичаният футболист в България

Дебютант от Левски: Беше невероятно, мечтал съм за такъв мач

Павел Колев гневен: Моци е откровен провокатор

А преди тези бурни последни минути левскарите претендираха за дузпа срещу Иван Горанов в 70-та минута, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Но в крайна сметка след всички този екшън Лудогорец си тръгна с трите точки и продължава да води класирането на Първа лига. 

Мачът започна по изключително интересен начин и двата тима се захапаха от самото начало. Сисиньо, Вандерсон и Кешеру имаха шансове да открият в началото, но не бяха точни. В 12-та минута реферите спряха голова атака на шампионите, след като вдигнаха засада на Клаудиу Кешеру, който излизаше сам срещу Михайлов, но от повторенията се видя, че румънецът беше в чиста позиция. 

След тази ситуация дойдоха и минутите на Левски. В две светкавични контраатаки Станислав Костов можеше да прати двубоя в съвсем различна посока. В 16-та минута първо Илия Юруков изведе Станислав Костов пред наказателното поле с хубав пас след грешка на Яцек Горалски, но топката мина над вратата. 

Две минути след това Давиде Мариани намери по перфектен начин топреализатора на "сините" в наказателното поле, той финтира защитник и си извоюва чиста позиция, но изстрелът му беше твърде слаб и Ренан дос Сантос спаси без проблеми. 

Постепенно Лудогорец овладя инициативата и стигна до най-чистото си положение до момента, когато след центриране от пряк свободен удар Козмин Моци стреля с глава, топката кацна на гредата и стигна до Кешеру за добавка. Изстрелът му беше избит от Хали Тиам с хълбок, а после и Деян Иванов успя да изчисти на безопасно разстояние. 

Малко след това Николай Михайлов можеше да подари гол на разградчани, след като не се разбра с Хали Тиам за една извеждаща топка към Марселиньо, но в крайна сметка не се стигна до по-сериозна опасност и резултатът остана непроменен. 

Надмощието на "орлите" даде резултат в 37-та минута. Тогава Вандерсон пусна страхотно извеждащо подаване за Марселиньо, който не беше в засада, но левскарите претендираха, че Адриан Попа е бил в такава. Впоследствие бившият български национал пусна страхотен пас във вратарското поле за Клаудиу Кешеру и той на празна врата се разписа за 1:0. 

Това се оказа и последната голова ситуация преди почивката и тя дойде при гол аванс на шампионите. След подновяването на играта те отново бяха по-активни и имаха по-чистите положения в началото. Макар че в 50-та минута левскарите претендираха за втори жълт картон на Козмин Моци за влизане в краката на Давиде Мариани, но реферът не му показа такъв. 

В следващите минути Лудогорец изпусна страхотни възможности. Първо в 54-та минута Яцек Горалски излезе сам срещу Николай Михайлов и стреля мощно, но стражът показа висока класа и изби. Грешката в случая беше на Иван Горанов. 

Четири минути по-късно отново крайният бранител сбърка и подари топката на Адриан Попа на тъча, той напредна и центрира за Сисиньо, който стреля опасно, но изстрелът му не намери целта и така статуквото се запази. 

Постепенно Левски изравни играта и стигна до опасна ситуация в 69-та минута. Тогава Станислав Костов пусна хитър пас в наказателното поле за Иван Горанов, който замахна да стреля, но се строполи на земята след съприкосновение с Вандерсон. "Сините" искаха дузпа в тази ситуация, но реферът Ивайло Стоянов не посочи бялата точка. 

Две минутки след това и Паулиньо имаше шанс да вкара, но изстрелът му от дистанция беше спасен от Ренан. Полека-лека се стигна до изключително напечените последни минути. В 79-та минута Якуб Швиерчок беше изведен зад защитата и нахлу сам срещу Николай Михайлов. 

Иван Горанов тичаше след него и в крайна сметка го събори - дузпата беше безспорна. Но капитанът на "сините" получи директен червен картон в тази ситуация, което подлуди феновете първоначално. От 11-те метра Козмин Моци вкара за 2:0 и отиде да се радва пред публиката на Левски. Запалянковците тотално откачиха и започнаха да нахлуват на пистата.  

Заради радостта си в тази ситуация румънецът получи втори жълт картон и също пое към съблекалните. В крайна сметка полицията и охранителите успяха да се справят със ситуацията и страстите бяха охладени без повече проблеми. 

До края на мача не се случи нищо интересно повече и така Лудогорец си тръгна с трите точки, макар в последните минути на практика нямаше много футбол заради баталните сцени и напрежението. Но разградчани не допуснаха някаква късна изненада и си тръгнаха с трите точки от София.

С тях в актива те са вече с 67 в актива си, с три повече от преследвача ЦСКА. Левски остана с 58 точки на третата позиция и изгуби всички шансове за титлата. 

Ето и съставите на двата тима: 

Левски: Николай Михайлов, Иван Горанов, Деян Иванов, Илия Юруков, Милош Цветкович, Мартин Райнов, Хали Тиам, Станислав Иванов, Паулиньо, Давиде Мариани, Станислав Костов;

Резерви: Николай Кръстев, Богдан Вашчук, Томислав Папазов, Симеон Димитров, Ивайло Иванов, Мартин П. Петков, Мартин Д. Петков;

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Сисиньо, Светослав Дяков, Драгош Григоре, Клаудиу Кешеру, Козмин Моци, Яцек Горалски, Адриан Попа, Марселиньо, Вандерсон;

Резерви: Пламен Илиев, Георги Терзиев, Лукас Саша, Абел Анисе, Якуб Швиерчок, Джоди Лукоки, Серкан Юсеин.