Левски посреща Лудогорец в дербито от 29-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

Двубоят е днес на Националния стадион „Васил Левски” от 19 часа, а главен рефер на срещата е Ивайло Стоянов.

Ключовият сблъсък можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата пряко по DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA, както и да слушате развитието ѝ по Дарик радио.

Левски е трети във временното класиране в Първа лига с 58 точки, а Лудогорец е лидер с равен брой точки с втория ЦСКА - по 64.

Паулиньо се закани: Не сме се отказали от битката за титлата

По програма мачът трябваше да се състои на стадион „Георги Аспарухов”, но изненадващо арената на сблъсъка бе променена и той бе преместен на „Васил Левски”. Мачът бе преместен заради „неотложен ремонт на тревното покритие” на клубното съоръжение.

След победата на Левски в миналия кръг над Черно море и равенството на Лудогорец с ЦСКА в Разград, разликата между „сините” и шампионите отново е само шест точки. Това прави сблъсъка между Левски и Лудогорец изключително важен в борбата за титлата.

В предишния двубой между два тима, „сините” подходиха с изключителен респект към своя противник, което им изигра и лоша шега. Левски загуби, докато Лудогорец показа атакуващ футбол, на който домакините не успяха да се противопоставят.

Костов vs Попа преди Левски срещу Лудогорец

„Сините” влизат в мача със сериозни кадрови проблеми и без почти никаква защита. Заради наказания и контузени в защитния вал на домакините, най-вероятно ще се наложи връщането в редиците на Милош Цветкович, на когото само преди няколко дни бе казано, че няма да се разчита на него до края на сезона.

В лагера на Лудогоерц пък след наказания се завръщат Сисиньо и Яцек Горалски, а вратарят Пламен Илиев вече е възстановен след операцията, която претърпя. В същото време стана ясно, че преговорите с вратаря Ренан са подновени.

Скаут на отбор от Серия А на Левски - Лудогорец

Представяме ви още любопитни данни преди дербито:

Левски

- Откакто Георги Дерменджиев пое отбора, Левски спечели повече точки от всеки друг – 17 в 8 мача, срещу 16 пункта за ЦСКА, 14 за Етър и 13 за Лудогорец.

- Левски не спечели нито едно от последните си 3 домакинства на клубния си стадион (1:1 с Локо Пд, 0:2 с Лудогорец и 1:1 с Ботев Пд), но би в последния си двубой на „Васил Левски” – 1:0 над ЦСКА на 24 февруари.

- Водачът в листата на стрелците Станислав Костов има 3 гола във вратата на Лудогорец в досегашната си кариера в Първа лига с екипите на 3 клуба – Берое, Пирин Бл и Левски, но всички те бяха отбелязани в Разград и не донесоха нито една победа за гостите.

Лудогорец

- Лудогорец все още не е допуснал попадение в първенството под ръководството на Стойчо Стоев – 4 мача, 2 победи и 2 равенства при голова разлика 8-0.

- Лудогорец вече игра 2 мача за първенство на националния стадион „Васил Левски” през настоящия сезон, като завърши 0:0 със Славия и би Септември с 4:1.

- През миналия сезон Клаудиу Кешерю вкара цели 10 гола във втората фаза на първенството, като не пропусна да се разпише във всеки от първите 6 кръга на първата шестица, сега обаче още не е открил головата си сметка в изминалите 2 кръга от Топ 6 и има едва 2 попадения след зимната пауза.

Баланс

В Първа лига: 24 мача, 4 победи за Левски, 5 равенства, 15 победи за Лудогорец, голова разлика 34-17 за Лудогорец.

Левски като домакин: 12 мача, 3 победи за Левски, 3 равенства, 6 победи за Лудогорец, голова разлика 15-9 за Лудогорец.