Лудогорец си върна първото място в класирането на Първа лига, след като се наложи без особени проблеми над Пирин като гост с 2:0.

Разградчани сдадоха за кратко върха след победата на ЦСКА в неделя, но след 20 кръга имат 48 точки, една повече от "армейците" и 9 пред Левски.

Така шампионите ще зимуват като лидер в Първа лига, а до края на 2018-та ги чака и четвъртфинален сблъсък с ЦСКА.

Пирин ще дочака новата година малко над последните позиции, като е 11-ти с 19 точки.

Кешеру: Срещу ЦСКА ще бъде „битка за мъже“

Лудогорец имаше инициативата в Благоевград от първата минута, а опитите за контраатаки на домакините от Пирин се брояха на пръстите на едната ръка, и бяха доста неуспешни.

Защитата на "орлетата" на Милен Радуканов също не изглеждаше много концентрирана и загатна с няколко грешки, че мачът няма да е лесен за вратаря Благой Макенджиев.

Атаките на Лудогорец се редуваха една след друга, но Лукоки и Кешеру направиха няколко пропуска, а и Макенджиев внимаваше.

Само един техничен удар на Станислав Костов в средата на полувремето бе интересното пред вратата на Хорхе Броун.

Двете попадения преди почивката паднаха в рамките на по-малко от две минути.

В 31-та Клаудиу Кешеру реализира седмия си гол във вратата на Пирин, откакто играе за Лудогорец, от пряк свободен удар и грешка на стената на домакините.

В 33-та Лукас Саша центрира отдясно, Кешеру свали с глава към вратарското поле, където Лукоки бе оставен да нанесе удар.

Второто полувреме не промени нищо, Пирин играеше апатично и безидейно, докато Лудогорец владееше без проблем топката и организираше атаки.

При всяка удобна ситуация топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, а Върджил Мисиджан пропусна възможност да направи аванса още по-голям.

В последните 15-тина минути от двубоя той се доиграваше, Вандерсон също пропусна да вкара трети гол за Лудогорец, а Димитър Димитров направи и трите смени, за да даде почивка на още играчи преди мача за Купата.