Румънският нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру спечели поредната си бутилка шампанско на Gong.bg, след като бе избран за Играч на мача срещу Пирин. Шампионите спечелиха с 2:0, а именно Кешеру откри резултата, с който гол поведе своите към успеха.

След победата в последния кръг от Първа лига преди паузата, Лудогорец запази първото си място в подреждането и ще зимува на върха.

„Беше важно да запазим първото място преди паузата в първенството. Срещнахме един от най-добре организираните отбори. Трудно е играе срещу такава защита . Имахме проблеми с този отбор и преди. Притежавахме топката над 70% от игровото време. Солиден мач изнесохме и заслужено спечелихме“, коментира Кешеру.

Относно гола си от пряк свободен удар, Кешеру коментира така: „Видях, че вратарят се е пласирал в другия ъгъл. Стената се разкъса и успях да прокарам топката оттам, Вторият гол също бе много добър.“

Нямаше как румънецът да не коментира и жребия за Лига Европа, който противопостави разградчани на Милан: „Това е един от най-трудните отбори, срещу които можеше да се изправим. Мач за историята на Лудогорец, както бяха мачовете с ПСЖ, Арсенал и другите. Трябва да се насладим на тези мачове. Каквото има да се случи - ще се случи.“

Относно предстоящия сблъсък за Купата на България срещу ЦСКА, Кешеру сподели интересно мнение, като заяви, че двубоят на „Българска армия“ ще бъде „битка за мъже“.

„Трябва да преминем в следващия кръг за Купата без значение как. Ще бъде голяма битка за мъже. Трябва да направим всичко, за да се класираме напред. Трябва да забравим за тактика и такива неща, трябва да продължим. Наслаждавам се на момента в Лудогорец. Уважавам клуба, колегите си, треньорите. Този отбор има огромен потенциал. Продължихме напред за Лига Европа. Чувствам се добре, ще видим какво ще стане с моя договор“, завърши румънският нападател.