Лудогорец и Септември затварят съботната програма в Първа лига с битката помежду си в Разград. Този мач стартира в 17:30 часа на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, като можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT. Можете да го гледате още онлайн на DIEMA XTRA PLAY, а за вас ще го следим минута по минута на GONG.BG.

В тази битка се очаква шампионите да излязат предимно с резервите, защото след това предстоят още два важни мача с далеч по-конкурентоспособни съперници в рамките на една седмица. И така наставникът Димитър Димитров ще направи доста рокади. Двубоят изглежда лек за лидера, но дали всъщност ще бъде така?

Наложителните такива са свързани с наказанията на Сисиньо и Светослав Дяков. Точно санкцията на първия може да даде шанс за изява отново на последното ново попълнение Цветомир Панов.

Гостите от София също имат проблеми с наказания. Те ще бъдат без основните си халфове Яя Меледже и Янко Сандански, които натрупаха жълти картони и ще изгледат двубоя от трибуните.

Добрата новина за наставника Николай Митов е, че поне няма контузени играчи в състава. Но пък формата на отбора е колеблива и инкасира множество попадения - цели 7 - само от началото на пролетния дял.

Победата е изключително важна за шампионите, ако искат да запазят аванса си пред преследвача ЦСКА, който има прекомерно лесна задача на гости в Русе. Септември пък доиграва редовния сезон, след като класирането му изглежда ясно и ще наложи усилията си към плейофите и оцеляването в тях.