Лудогорец приключи по минорен начин лагера си в Турция. Шампионите записаха четвърта загуба от шестте си мача в Белек, като този път преклониха глави пред шампиона на Сърбия и лидер в местния шампионат Цървена звезда. 

Белградският гранд, който през есента се подвизаваше в груповата фаза на Шампионската лига, надделя с 3:1 и остави много за размисъл в щаба на Антони Здравков след края на този мач. Преди почивката сърбите направиха страхотни неща и водеха с 2:0 след попадения на Бен Набулан и Ричмънд Боачи. 

Вандерсон намали изоставането на "орлите" малко след почивката, но звездата Милан Павков сложи точка на спора с третия гол за "звездашите" в този мач и всичко в него приключи при този резултат. 

Мачът започна с високо темпо от страна на сърбите и те наложиха надмощие. В началото то се изрази с няколко опасни центрирания, при които топката летеше на сантиметри от гредите на Пламен Илиев. Най-чистият шанс за "звездашите" в самото начало беше за Марко Марин. 

В 9-та минута бившият играч на Челси и Севиля нахлу до наказателното поле на разградчани и стреля опасно, но топката мина на сантиметри от лявата греда на българската врата. В тези минути разградчани не сътворяваха нищо интересно и само инкасираха атаки. 

В 20-та минута Ерик Жирка стреля опасно, но топката не намери вратата и беше избита впоследствие. При развитието на атаката Звезда стигна до гол, но той беше отменен заради засада и така нулевото статукво се запази, макар сърбите да заслужаваха да водят с оглед на играта. 

В 31-та минута Марко Марин беше близо до гола, но ударът му от пряк свободен удар на сантиметри от наказателното поле мина с малко над вратата. Но само две минути по-късно този натиск на белградчани най-после даде резултат. 

Тогава Милан Родич беше оставен необезпокоявано да центрира от левия фланг, като нямаше кой да го посрещне. Това му позволи да качи топката на главата на недобре покрития Бен Набулан и той с хубав удар преодоля Илиев за 1:0. 

Почти веднага Лудогорец можеше да изравни, но в 35-та минута удар на Клаудиу Кешеру от изгодна позиция не намери вратата, а румънецът претендираше и за игра с ръка на защитник на съперника, но не получи дузпа. 

В 41-та минута таранът на "орлите" отново беше близо до гола, след като получи топката на границата на наказателното поле и стреля много силно и точно, но Милан Борян се хвърли и със сетни сили изби влизащата в долния му ляв ъгъл топка. 

И тъкмо когато българският шампион започна да изравнява играта, инкасира и втори гол. Това се случи в 43-та минута, когато отново Милан Родич беше изпуснат да нахлуе в половината на Лудогорец, с перфектен разсичащ фалцов пас намери непокрития Ричмънд Боачи сам срещу вратаря и той с прецизен удар направи 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

След нея разградчани вдигнаха оборотите и показаха много по-хубави неща. В 54-та минута успяха и да намалят резултата. Тогава Вандерсон и Антон Недялков направиха страхотна контра, при която бразилецът нахлу до наказателното поле, направи двойно подаване с българина и озовал се около точката на дузпата с мощен шут прониза мрежата за 1:2. 

След това българският шампион продължи да играе по-добре и да твори интересни неща, но не и голови положения. Сърбите сякаш бяха разконцентрирани и не показаха нищо от силната си игра преди почивката. 

И точно когато изглеждаше, че Лудогорец ще стигне до изравняването, Звезда върна аванса си от два гола. В 71-та минута след едно центриране от корнер Пламен Илиев не се намеси добре, впоследствие Душан Йованчич отигра нескопосано, но достатъчно да намери непокрития Милан Павков и той с мощен шут прониза Илиев за 3:1. 

До края на мача и двата тима имаха ситуации за нов гол, но такъв така и не падна. Така Лудогорец завърши лагера си в Турция със загуба и активът му от шестте мача в Белек е само две победи и цели четири поражения. 

---------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

90' - Край на мача! Лудогорец - Цървена звезда 1:3!

87' - Сърджан Бабич получи топката от Ебесилио на изгодна ситуация, но ударът му по чудо не се превърна в гол. 

86' - Смяна в Лудогорец, излиза Клаудиу Кешеру, влиза Жоао Пауло. 

85' - Смяна в Лудогорец, Вандерсон е излязъл от терена, влиза Давид Рибейро. 

83' - Марселиньо получи жълт картон за много груб фаул срещу Ебесилио. 

79' - Опасно центриране на Симич, но Абел Анисе омекчи удара и Пламен Илиев успя да улови без проблем топката. 

72' - Резултатът е 3:1 за Цървена звезда! След едно центриране от корнер Пламен Илиев не изчисти добре топката, Душан Йованчич нескопосано отигра, но намери Милан Павков в наказателното поле и той с мощен шут препарира вратаря за трети път. 

71' - Първи шанс за Звезда след почивката. Вуканович се озова на стрелкова позиция, изпуснат от защитата на Лудогорец, но ударът му беше избит от Рафаел Форстър. 

70' - Лудогорец определено играе много по-добре след почивката. Пред Пламен Илиев не се случва нищо интересно, проблемът на разградчани е, че и те не обстрелват точно вратата на Цървена звезда. 

64' - Нови две смени в Лудогорец. Излизат Адриан Попа и Яцек Горалски, влизат Абел Анисе и Джоди Лукоки. 

60' - Хубава продължителна атака на Лудогорец, но без отправен удар към вратата на съперника. 

54' - Лудогорец намали резултата на 1:2! Страхотна контра на разградчани завърши с гол на Вандерсон. Бразилецът нахлу в половината на Звезда, направи двойно подаване с Антон Недялков, който го изведе сам около точката на дузпата и той с прекрасен прав удар щеше да скъса мрежата за 1:2. 

46' - Смени в Лудогорец, Драгош Григоре е отстъпил мястото си на Рафаел Форстър. Серкан Юсеин е влязъл на мястото на капитана Светослав Дяков. 

46' - Начало на втората част!

45' - Край на първата част на мача! Цървена звезда води на Лудогорец с 2:0. 

43' - Цървена звезда повежда с 2:0! Страхотна контраатака на сърбите, при която пак Милан Родич беше изпуснат и нахлу в половината на Лудогорец. Той с невероятен фалцов пас разсече защитата на българите и намери непокрит Ричмънд Боачи, който опъна мрежата на Пламен Илиев за втори път. 

41' - Нов шанс за Лудогорец, като отново Клаудиу Кешеру стреля, този път от границата на наказателното поле, но Милан Борян отби топката в корнер и предотврати опасността. 

35' - Хубава атака на Лудогорец, при която Клаудиу Кешеру беше намерен в наказателното поле, но ударът му срещна тялото на паднал защитник на съперника. Румънецът претендираше за игра с ръка, но такава нямаше.  

33' - Гол за Звезда! Милан Родич беше оставен да центрира необезпокояван от левия фланг и качи топката на главата на Бен Набулан, който не беше покрит в наказателното поле и с удара си не остави шансове на Пламен Илиев за 1:0. 

31' - Нова възможност за Звезда. Марко Марин стреля страхотно от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но топката прелетя над вратата с няколко сантиметра, иначе беше насочена към сглобката ѝ. 

20' - Нова опасност пред вратата на Лудогорец, Ерик Жирка стреля след едно центриране, но защитата на българите се справи. При последвалата атака топката влезе в мрежата на Пламен Илиев, но гол не беше зачетен заради засада. 

18' - Първи удар в мача за Лудогорец. Отправи го Клаудиу Кешеру, който стигна до топката след подарък от нескопосано връщане на защитник на Звезда, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата. 

17' - Марко Гобелич фаулира много грубо Яцек Горалски в средата на терена. Полякът се превива на земята и получава лекарска помощ, но стисна зъби и ще продължи мача. 

15' - Лудогорец е доста пасивен в първия четвърт час на мача и не стигна до нито едно интересно положение пред вратата на бившия си вратар Милан Борян. Сърбите пък са доста активни и разнообразни, но и те не могат да се похвалят с удар в очертанията на вратата на Илиев. 

9' - Хубава атака на Цървена звезда, при която Марко Марин нахлу до наказателното поле, освободи си позиция почти фронтално срещу Пламен Илиев и стреля, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

6' - Още една опасност пред вратата на Пламен Илиев от статично положение. Марко Марин центрира от корнер, но Ерик Жирка с глава не можа да намери очертанията на вратата и не затрудни българския вратар. 

3' - Първо положение в мача, Бранко Йовичич центрира в наказателното поле от пряк свободен удар встрани от вратата на Лудогорец, но Светослав Дяков се извиси и без проблеми изчисти топката с глава. 

1' - Начало на мача в Белек!