Отборът на Лудогорец посреща тима на Черно море в мач от 30-ия кръг на Първа професионална лига, Първа шестица.

Двубоят в Разград е на 1 май, понеделник от 20 часа.

След загуба от Дунав и два поредни хикса с Левски и ЦСКА, Лудогорец ще се опита да се върне на победния път в мача с Черно море. Варненци пък се справиха с Локомотив Пловдив в предишния кръг.

Следете развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Можете да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY, както да слушате развитието му на живо в ефира на Дарик радио. 

Лудогорец е начело във временното класиране в Първа лига с 69 точки, следван от ЦСКА и Левски с по 56 в актива си.

Тимът на Черно море е четвърти с 46 точки.

Гонзо само с една промяна в групата за Лудогорец

Ето и интересни факти преди сблъсъка на „Лудогорец Арена“:

- Срещу ЦСКА в миналия кръг Лудогорец записа трета поредна шампинатна среща без победа (1 поражение, последвано от 2 ремита). Само веднъж в историята на досегашното си участие тимът има такава серия – от 21 до 29 март 2012 г., когато допусна 3 последователни загуби – 0:1 от Локо Пд, 2:3 от Славия и 0:2 от Черно море.

- Лудогорец няма победа на свой терен в трите си последни домакинства – 2:2 и 0:1 с Дунав и 0:0 с Левски. Преди началото на кръга има равни точки с Левски у дома – по 36, а преднината си изкова в двубоите навън.

- Срещу ЦСКА в миналия кръг Вандерсон (Лудогорец) записа 15-ата си асистенция от началото на първенството, няма друг футболист с толкова голови пасове в предишните 6 сезона в елита.

- Черно море е отборът, спечелил най-много точки като гост на „Лудогорец Арена” досега – 6 (1 победа и 3 равенства), следват Литекс и Берое с по 5 пункта в Разград, Левски и Дунав с по 4, Ботев Пд с 3, Славия с 2 и Локо Пд, Пирин ГД и Пирин Бл с по 1.

- Черно море няма победа над лудогорци в 11 поредни срещи с тях след 31 август 2013 г. (3:1 на „Тича”) , оттогава записа 5 равенства и 6 загуби в първенството срещу петкратните шампиони.

- 16-годишният Мартин Минчев записа дебют в Първа лига с екипа на Черно море в миналия кръг срещу Локо Пд, 19-годишният му съотборник Николай Минков пък направи първата си асистенция в елита в този мач.