Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна черната си серия от шест поредни двубоя без успех в Първа лига. В последен двубой от есенния дял на шампионата „смърфовете“ сразиха Ботев Враца с 4:0 и така приключиха годината с изразителна победа.

Головете за тима на Бруно Акрапович вкараха Бирсент Карагарен, Ален Ожболт и Вилим Посинкович, който се разписа на два пъти.

Така Локомотив изпревари в клаисрането тимовете на Ботев Враца и Славия и запази реални шансове за класиране в Топ 6 през пролетта. Врачани пък инкасираха трета поредна загуба в шампионата и приключват годината в минорно настроение.

След равностойни няколко начални минути, първата опасност в мача дойде пред вратата на гостите. Бирсент Карагарен получи дълъг пас на десния фланг, огледа се и намери отлично Анте Аралица в наказателното поле. Макар и от трудна позиция, нападателят успя да стреля, но слабият му удар рикошира и излезе корнер. След изпълнението му домакините стигнаха до нов изстрел към Краси Костов, този път дело на Карагарен, който бе спасен от вратаря.

Отговорът на Ботев дойде почти незабавно. Даниел Генов пробва късмета си с далечен удар, но Мартин Луков бе на мястото си и отрази.

В 13-ата минута централният защитник Асен Георгиев се нагърби с изпълнението на пряко свободен удар и бе много близо до това да открие резултата. Бранителят стреля много технично,  но Костов със сетни усилия изби е корнер.

До края на първата част отборът на домакините продължи да бъде по-активният на терена, но стражът на врачани Красимир Костов имаше ден. Вратарят на гостите се отличи с две невероятни спасявания.

Посинкович получи топката отляво, преодоля с лекота бранител на Ботев Враца, напредна леко и с левия крак отправи хубав удар по диагонала. Костов обаче плонжира и успя да отклони топката в гълов удар.

В продължението на първото полувреме дойде и най-добрата възможност за „смърфовете“, която се разкри пред Бирсент Карагарен. Той бе оставен абсолютно непокрит на границата на вратарското поле, фронтално срещу Костов, но въпреки това не успя да го преодолее.

Карагарен стреля, но право в тялото на вратаря на гостите, който не трепна и спаси сигурен гол за „черно-белите“.

Всичко в мача бе решено през втората част и то в рамките на едва седем минути. Резултатът в мача бе открит в 61-ата минута от Бирсен Карагарен. Димитър Илиев го изведе добре отдясно, напредна и със силен удар по диагонала не остави шансове на Красимир Костов, който не покри близкия си ъгъл и този път не успя да отрази изстрела на Карагарен.

Седем минути по-късно Карагарен асистира на Вилим Посинкович, който реши всичко в срещата. Димитър Илиев открадна топката от противников състезател и незабавно пусна към Карагарен отдясно. Голмайсторът на домакините видя непокрития Посинкович на точката на дузпата, подаде му, а за него не представляваше трудност да реализира и да увеличи преднината на своите.

В 77-ата минута Мартин Луков се намеси по блестящ начин и предотврати сигурен гол за гостите. След центриране от корнер Йордан Апостолов стреля с глава, но Луков с вещина успя да избие.

Малко по-късно Божинов също бе много близо до гола, но вратарят на домакините отново бе на висота и спаси.

В продължението на срещата резервата Ален Ожболт оформи крайния резултат, след като Красимир Костов изби поредния удар към вратата си, но за негово нещастие топката попадна в Ожболт и от малък ъгъл той успя да реализира.

ЛОКОМОТИВ ПД – БОТЕВ ВР 4:0

1:0 Карагарен 61'

2:0 Посинкович 68'

3:0 Посинкович 81'

4:0 Ожболт 90+1

Рефер: Станислав Тодоров

--

Локомотив Пд: Луков, Томашевич, Петрович, Езе, Георгиев, Ангелов, Аралица, Посинкович, Банович, Илиев, Карагарен

Треньор: Бруно Акрапович

Ботев Вр: Костов, Генов, Гаджев, Миланов, Васев, Стоев, Иванов, Михайлов, Керчев, Ненов, Божинов

Треньор: Илиян Василев